Σβίγκου: Τι φοβάται η ΝΔ από την προκαταρκτική για τη Novartis;

«Το μείζον είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, οι πολίτες να ξανααποκτήσουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και να υλοποιηθεί μια βασική απαίτηση των πολιτών για διαφάνεια, λογοδοσία και για πλήρη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων» επισήμανε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγo για «πρωτοφανή τρόπο», με τον οποίο πολιτικά κόμματα και η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη.

 «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δημιουργείται τόσο μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το αν θα είναι μία ή δέκα οι κάλπες και τι ακριβώς φοβάται από αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της αυριανής συζήτησης και ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων είναι αυτή, η οποία αποφάσισε διαβάζοντας και υλοποιώντας τον κανονισμό της Βουλής […]. Πρέπει να κρατήσουμε την πολιτική πλευρά της αυριανής συζήτησης και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» είπε η κ. Σβίγκου, παρατηρώντας πως υπάρχουν και δημοσιεύματα, που θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να αντιπροτείνει να στηθεί μία κάλπη για όλα τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση Novartis, επειδή στις δέκα κάλπες φοβάται διαφορετικές ψήφους για κάθε ένα από αυτά.

«Είδαμε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες εκφοβισμού της Δικαιοσύνης -στην αρχή ξεκίνησε με δηλώσεις, στη συνέχεια είδαμε και την κατάθεση μηνύσεων από εμπλεκόμενα πρόσωπα, όπως είναι ο κ.Σαμαράς- ξεχνούν όλοι αυτοί και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ξεχνούν ότι η υπόθεση Novartis ξεκίνησε από τις αμερικανικές Αρχές και το αμερικανικό FBI. Θεωρώ ότι η προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης δεν είναι εκείνος ο τρόπος για να υπερασπιστούν κάποιοι τον εαυτό τους» τόνισε.

«Από την πρώτη στιγμή» συνέχισε η κ. Σβίγκου «μίλησαν για κουκουλοφόρους μάρτυρες, τη στιγμή που αυτό το οποίο υλοποιείται είναι το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των μαρτύρων, όπως είναι καταγεγραμμένο στο νομοθετικό πλαίσιο του 2014, που το ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ σε αυτόν τον δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει, εμείς θέλουμε μία ουσιαστική συζήτηση και στη Βουλή και θέλουμε μία ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς πολιτικά παιχνίδια και χωρίς παιχνίδια εντυπώσεων» διαβεβαίωσε.

«Επιβεβαιώνεται ο στόχος για έξοδο από τα μνημόνια»

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «υπάρχουν εκκρεμότητες, που όπως τονίστηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις δεν εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση η εφαρμογή τους, μιλάμε για τεχνικά θέματα, τα οποία δεν επηρεάζουν τη συνολική πορεία της οικονομίας και τον μεγάλο στόχο της ελληνικής πλευράς για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αυτό επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων».

«Επιβεβαιώνονται όλες οι προσπάθειες της Ελλάδας και για την ανάκαμψη της οικονομίας και για την ανάπτυξη, επιβεβαιώνεται και ο στόχος τη ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την επιτροπεία και τα μνημόνια», υπογράμμισε, καταλήγοντας: «Αυτό στο οποίο πρέπει να εργαστούμε με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς είναι πώς αυτή η βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες θα αποτυπωθεί στις ζωές και την καθημερινότητα των πολιτών –και μέσα από τη μείωση της ανεργίας και μέσα από τη μεταρρύθμιση στους θεσμούς του κράτους και μέσα από μία αλλαγή και του αναπτυξιακού και του παραγωγικού μοντέλου. Έτσι θέλουμε να αφήσουμε το αριστερό στίγμα της διακυβέρνησης στη χώρα μας και αυτό είναι που πρέπει να γίνει και το επόμενο διάστημα».

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Οι συνδικαλιστές φέρονται να κατέθεσαν δεκάδες έγγραφα στον ανακριτή σχετικά με την τραγωδία και όσα…