Σβίγκου: Μερίδα του τύπου ασχολείται μόνο την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει γράψει λέξη για Siemens – Aυγενάκη

«Σημαντική μερίδα του Τύπου ασχολείται τρεις μέρες με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και δεν έχει γράψει λέξη για την υπόθεση Αυγενάκη» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

58a57adc1dc5244f7a8b47c2

Η κ. Σβίγκου μίλησε για «επιλεκτική προβολή, από σημαντική μερίδα του Τύπου, η οποία δεν έχει σχέση με την ουσία και το μέγεθος της είδησης, αλλά καθαρά με μία προσπάθεια υποβάθμισης μίας ανατριχιαστικής αποκάλυψης για εμπλοκή του κ. Αυγενάκη σε ένα εγκληματικό κύκλωμα εξυπηρετήσεων και διευκολύνσεων ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου».

Σε ερώτηση τι έγινε στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, απάντησε: «Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις εσωκομματικές διαδικασίες στα ραδιόφωνα ή στις τηλεοράσεις. Αυτό που έχω να σας πω, ως μία γενική αντίληψη, είναι ότι η έκφραση διαφορετικών απόψεων στα κομματικά όργανα είναι πλούτος για κάθε κόμμα. Το ίδιο και η σύνθεσή τους. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να προχωράμε μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και να υλοποιούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό δεν είναι καινούργιο βέβαια. Ταυτόχρονα, όμως, δεν είναι και καινούργια η προσπάθεια των ΜΜΕ να κατασκευάσουν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να γράφονται τέρατα που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Η ΝΔ να «συνετιστεί» και να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα

Την ελπίδα η Νέα Δημοκρατία να έχει «συνετιστεί» και να μην «επαναλάβει την περυσινή ντροπιαστική στάση», ψηφίζοντας φέτος τη διανομή κοινωνικού μερίσματος που θα προτείνει η κυβέρνηση, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι μέσα στον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό και σε ποιους θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα και παρατήρησε: «Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ως προς το ποια θα είναι η στάση της ΝΔ και αν θα επαναλάβει την περυσινή ντροπιαστική της στάση, όπου αρνήθηκε να ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα για τους συνταξιούχους ή αν θα μάθει από τα λάθη της και θα υπερψηφίσει μία πολύ σημαντική πρόταση της κυβέρνησης. Νομίζω, η ΝΔ μπορεί να βρει πολλές δικαιολογίες για να μην ψηφίσει ένα κοινωνικά δίκαιο μέτρο. Θα δούμε τι θα κάνει αυτήν τη φορά. Εγώ, ελπίζω πραγματικά να έχει συνετιστεί σε σχέση με την περυσινή της στάση και να υπερψηφίσει μία πολύ σημαντική κυβερνητική πολιτική».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σβίγκου απάντησε πως «δεν είναι καινούργια η προσπάθεια των ΜΜΕ να κατασκευάσουν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να γράφονται τέρατα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Κι αυτό, βέβαια, δεν είναι άσχετο με το ότι σημαντική μερίδα του Τύπου ασχολείται τρεις μέρες με τη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και δεν έχει γράψει λέξη για την υπόθεση Αυγενάκη. Δηλαδή, εκτός όλων των άλλων, υπάρχει μία επιλεκτική προβολή που δεν έχει σχέση με την ουσία».

«Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μάθει να προχωράμε μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και να υλοποιούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις» σημείωσε.

Σχετικά με το προσφυγικό, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η κοινή συνισταμένη όλων μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση του προσφυγικού με τον πλέον καλύτερο τρόπο, ώστε οι συνθήκες ζωής των προσφύγων να είναι αξιοπρεπείς. Επίσης, όμως, το προσφυγικό κυρίαρχα είναι ευρωπαϊκό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει φορτωθεί αυτήν τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα βάρη και η αλληλεγγύη της Ευρώπης βλέπουμε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων. Έχουμε δει -τους έχετε αναδείξει κι εσείς μέσα από την εκπομπή σας- τους πολύ αργούς ρυθμούς και τα πολύ ισχνά νούμερα των μετεγκαταστάσεων στην Ευρώπη… Κι ως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα θέλει μία ευρωπαϊκή λύση, άρα, πρέπει και η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θυμόμαστε όλοι τον τρόπο που οι χώρες του Βίζεγκραντ αντιμετώπισαν το προσφυγικό, τον τρόπο που έκλεισαν τα σύνορά τους και τι αυτό σημαίνει για μία Ευρώπη, οποία αυτήν τη στιγμή συνθλίβεται και από τις δυνάμεις της ακραίας λιτότηταςν αλλά και από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς».

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

ερτ

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

ΕΡΤ

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Η γυναίκα, επίσης δημοσιογράφος, φέρει σοβαρά τραύματα και καταθέτει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην…

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

pogba juventus

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

Ο Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του και η ιστοσελίδα «Guardian Nigeria» δημοσιεύει ορισμένα αποσπάσματα συνέντευξης…