ΘΚ

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Σαββαϊδικά

Του Θανάση Καρτερού Σιγά μην έκαναν αλλιώς. Για τη δεξιά και πιο δεξιά αντιπολίτευση ο λόγος (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. –…

savvaidou 5 3

Του Θανάση Καρτερού

Σιγά μην έκαναν αλλιώς. Για τη δεξιά και πιο δεξιά αντιπολίτευση ο λόγος (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – Ποτάμι) που ξεσπάθωσε υπέρ της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών. Με αφορμή βέβαια την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία μπορεί να διώκεται από τη Δικαιοσύνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατά τους ανεξάρτητους υπερασπιστές της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών, ότι πρέπει να διωχτεί και από τη θέση της αυτοκράτειρας των εσόδων.

Πρόκειται, θα πεις, για αναμενόμενη αντιπολιτευτική στάση. Εντάξει. Αλλά ποιος θα διαφωνήσει ότι είναι στάση που δείχνει και τη στάση τους γενικότερα απέναντι στην ανεξαρτησία στην οποία ορκίζονται; Ανεξαρτησία από την κυβέρνηση; Μάλιστα, να την έχει και να τη χορτάσει. Αλλά μόνο από την κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ανεξαρτησία ένας λειτουργός με τέτοια ευθύνη; Που οι αποφάσεις του επηρεάζουν την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων;

Ας αφήσουμε στη Δικαιοσύνη το δικαστικό μέρος της υπόθεσης. Προσέξτε όμως: Πήραν ένα στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας, από αυτές που μας βούλιαξαν, και τον έκαναν υπουργό Οικονομικών. Ανεξάρτητος! Πήρε κι αυτός με τη σειρά του τη Σαββαΐδου, senior manager της PwC-Ελλάς και knowledge manager όλης της πολυεθνικής, και την ενθρόνισε επί των κρατικών εσόδων. Ανεξάρτητη κι αυτή. Με πρώτο και κύριο καθήκον, να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή.

Ναι, αλλά αυτή, μέχρι την κατάκτηση της ανεξαρτησίας της ελέω Σαμαρά και Χαρδούβελη, ήταν ειδική επί της μεγάλης φοροδιαφυγής. Όχι, προς Θεού, για να την κυνηγάει, αλλά για να τη νομιμοποιεί. Διότι αυτό αποκαλύφθηκε ότι έκανε η εταιρεία της, με έδρα το ηθικό Λουξεμβούργο. Και πρέπει να είναι κανείς πολύ χάχας για να πιστεύει ότι η Senior Manager δεν ήξερε πώς βολευόταν φορολογικά ο όμιλος Λάτση ή ο όμιλος Δαυίδ – Λεβέντη, από την PwC.

Δηλαδή: Η κυρία Σαββαΐδου ήταν ανώτατη υπάλληλος -εκεί ανεξαρτησία δεν χωράει- πολυεθνικής, η οποία στερούσε έσοδα εν καιρώ κρίσης από το Ελληνικό Δημόσιο οργανώνοντας τη φοροδιαφυγή μεγάλων ομίλων. Και κατευθείαν από κει πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο με σκοπό να επιβάλει στους ομίλους να πληρώνουν τους φόρους που πρέπει. Ε, αν δεν τρελαθούμε και μ’ αυτά, τότε θα πεινάσουν οι ψυχίατροι.

Κάποιοι, να ξέρετε, πρέπει να προσεύχονται ως εξής: Δος ημίν σήμερον ανεξαρτησία από τον Τσίπρα. Και ημείς αφίεμεν τους μεγάλους οφειλέτες…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…