Newsroom

Newsroom

Σαρωτικός "Καλλικράτης" και στα νοσοκομεία

Στο απόσπασμα οδηγείται για ακόμη μια φορά η δημόσια υγεία, καθώς περισσότερα από νοσοκομεία από όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και…

Στο απόσπασμα οδηγείται για ακόμη μια φορά η δημόσια υγεία, καθώς περισσότερα από νοσοκομεία από όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση. Την ίδια ώρα, αναμένεται να κλείσουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανενεργά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυιατρεία του ΙΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και μονάδες του ΕΣΥ.
Τα παραπάνω περιλαμβάνει η εισήγηση της Επιτροπής Νοσοκομείων προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αναλυτικότερα, στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός, τα ΚΑΤ, Λαικό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός, Γ.Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ελπίς, Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Ορισμένα δε από τα νοσοκομεία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μια εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών και αυτά είναι των Γρεβενών, Μποδοσάκειο, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λιβαδειάς, Θήβας, Κοζάνης, Μαμάτσειο, Βενιζέλειο, Κατερίνης, Κυπαρισσίας, Καστοριάς, Μεσολογγίου, Χατζηκώστα, Κύμης, Πρέβεζας.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.