Σαρωτικοί έλεγχοι στο…Facebook για “νεκρούς” συνταξιούχους!

“Σαφάρι” ελέγχων, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτές των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας μας αναζητώντας χρήματα, μήπως…

facebook 9 1

“Σαφάρι” ελέγχων, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτές των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας μας αναζητώντας χρήματα, μήπως και καλυφθούν οι μαύρες “τρύπες” τους. Μόνο στο ΙΚΑ σταμάτησε η καταβολή 9.330 συντάξεων, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για νεκρούς ασφαλισμένους, με τους  ελέγχους να επεκτείνονται πλέον και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης. Από τα στοιχεία πάντως προκύπτει πως “πρωταθλητές” στην παράνομη είσπραξη συντάξεων, είναι τα παιδιά των νεκρών ασφαλισμένων. Την αμέσως…επόμενη θέση καταλαμβάνουν τα ανίψια, ενώ υπάρχουν και περιστατικά όπου αδέλφια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα βάζουν στην τσέπη τους τη σύνταξη των συχωρεμένων συγγενών τους.

Έτσι, οι αρμόδιοι ελεγκτές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα “σαρώσουν” τα πάντα στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εντοπίσουν τους επιτήδειους που εισπράττουν τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους. Όπως αναφέρεται και σε ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά το επικουρικό ταμείο του προσωπικού εταιρειών πετρελαιοειδών, όπου διαπιστώθηκε πως καταβάλλονταν σύνταξη σε ασφαλισμένο που είχε πεθάνει και έπρεπε να αναζητηθούν οι συγγενείς. Μέσω του Facebook διαπιστώθηκε ότι ο γιος ζούσε στην Πολωνία, ενώ ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων, καθώς σε αντίθετες περιπτώσεις θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

kke 1

ΚΚΕ: Παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές – «Πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο…

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

boy 926103 640

Το σατανικό σχέδιο μητέρας: Κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Ο άντρας, που φώναζε για την αθωότητά του, δικαιώθηκε έπειτα από 8 χρόνια και έφτασε…