Newsroom

Newsroom

Σαρώνουν τη Βοστόνη για τον εντοπισμό του 2ου Τσετσένου

Νέες πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο υπόπτων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι δύο καταζητούμενοι είναι αδέρφια από την…

Νέες πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο υπόπτων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι δύο καταζητούμενοι είναι αδέρφια από την Τσετσενία, με το επώνυμο Τσαρναέφ. Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρναέφ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών πριν από λίγες ώρες, ενώ ο 19χρονος Τζόκαρ καταζητείται ακόμα. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ αποκήρυξε τους δύο βομβιστές της Βοστόνης, τονίζοντας πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ δεν θα πρέπει να συνδέονται με το κρατίδιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Περίπου πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από το FBI των φωτογραφιών των δύο υπόπτων για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη με την οποία οι αρχές αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, ένας αστυνομικός έπεφτε νεκρός από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία λάμβανε αναφορά για μια κλοπή αυτοκινήτου από δύο άνδρες οι οποίοι επί μισή ώρα κρατούσαν τον οδηγό του όμηρο. Οι δύο άνδρες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά ενώ είχαν στην κατοχή τους πολλά όπλα. Οι αστυνομικοί τους χαρακτήρισαν «οπλισμένους και εξαιρετικά επικίνδυνους».

Μόλις οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό του αυτοκινήτου οι αρχές τον συνέλαβαν ως ύποπτο για να τον αφήσουν ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα.

Παράλληλα η αστυνομία εντόπισε και άρχισε να καταδιώκει το κλεμμένο αυτοκίνητο μέχρι την περιοχή του Watertown, όπου οι δύο ύποπτοι πέταξαν εκρηκτικά από το αυτοκίνητο προς τους αστυνομικούς. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον Ταμερλάν Τσαρναέφ να τραυματίζεται σοβαρά και να υποκύπτει στα τραύματά του, έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002 ή το 2003, κρίνεται ότι έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση, έχουν διεθνείς διασυνδέσεις, ενώ διέμεναν νόμιμα στις ΗΠΑ. Ζούσαν στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί από το FBI για τη βομβιστική επίθεση στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστόνης. Στο μεταξύ παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και βίντεο των Mike Mulgeta και Sunil Tripath, τα οποία τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας. Ο ένας ύποπτος εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο κι ο άλλος ένα λευκό. Οι πιθανοί δράστες κατευθύνθηκαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού, με τον ένα από τους δύο να τοποθετεί τη βόμβα.