Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε έως και τα 25.000 κρούσματα τη μέρα στα μέσα Ιουλίου

Ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορούσε ήδη να είναι διπλάσιος από τα 10.000 περίπου κρούσματα που καταγράφονται σήμερα - Πιθανό να βελτιωθεί η κατάσταση τον Αύγουστο

7a3095ce93ffbf0bd6f9c8c4e664e662 1

Ορατό είναι το ενδεχόμενο στα μέσα Ιουλίου να καταμετρώνται 20 ή και 25 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού ημερησίως στη χώρα μας, παρά τον μειωμένο αριθμό τεστ σε σχέση με άλλες περιόδους, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως, με δεδομένη την ταχύτητα της διασποράς του ιού και τη χαλάρωση που επικρατεί, ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορούσε ήδη να είναι διπλάσιος από τα 10.000 περίπου κρούσματα που καταγράφονται σήμερα. “Με τα τεστ που κάνουμε αυτήν τη στιγμή, τα όχι πάρα πολλά, εμείς περιμένουμε ότι θα φτάσουμε τα 20.000, ίσως και παραπάνω, μέχρι τις 15 Ιουλίου. Στα σενάρια που τρέχουμε έχουμε δει τιμές από 20 έως 25 χιλιάδες. Εξαρτάται και από τις τουριστικές ροές”, σημείωσε.

Όπως εξήγησε, όταν φτάσουμε στα 20-25 χιλιάδες κρούσματα, το τρέχον κύμα θα κορυφωθεί και δεν αναμένεται να πάει ψηλότερα. Πιθανόν να είμαστε καλύτερα τον Αύγουστο, εκτίμησε, επισημαίνοντας όμως πως αυτό εξαρτάται από τη διασπορά της πανδημίας στις χώρες από τις οποίες θα έρχονται τουρίστες

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της μάσκας που, όπως είπε, σώζει ζωές. “Όπου υπάρχει συνωστισμός, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει να φοράμε μάσκα”, υπογράμμισε.

Επ’ αυτού, ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλό να υπάρξει ξανά μία υποχρεωτικότητα, ειδικά σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη επαφή με το κοινό, ή σε εγκαταστάσεις όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις.

 

 

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…