Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 8.800 κρούσματα Covid-19 τη μέρα και τους 80 θανάτους την εβδομάδα

Αναμένεται αύξηση των αναγκών για εντατική θεραπεία και των θανάτων μέχρι τα τέλη του μήνα

5504608

Στα 8.800 κρούσματα Covid-19 την ημέρα αναμένεται να φτάσουμε στα τέλη του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε πως πριν τα Χριστούγεννα βρισκόμασταν ήδη στα 5.800 κρούσματα ημερησίως, και προς τα τέλη του μήνα αναμένεται τα κρούσματα να φτάσουν στο αποκορύφωμά τους για το τρέχον κύμα κορονοϊού, στα επίπεδα των 8.800 κρουσμάτων ημερησίως.

Ο ίδιος τόνισε: “Όταν έχουμε μεγάλη διασπορά, αναγκαστικά αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει σε επαφή με τον ιό ένας ευπαθής άνθρωπος, που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για κρίσιμη νόσηση, άρα εδώ περιμένουμε να δούμε μια αυξητική πίεση σε ό,τι αφορά τις ανάγκες για αυξημένη φροντίδα και εντατική θεραπεία, θα φτάσουμε περίπου στα 80 άτομα, και να έχουμε και μια αύξηση στους θανάτους, να πάμε γύρω στους 77 με 80 θανάτους την εβδομάδα“.

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Σαρηγιάννης συνέστησε να κάνουν τα παιδιά ένα self test πριν πάνε στο σχολείο, ενώ πρόσθεσε πως η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θα πρέπει να είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν θα τη φοράει ή όχι.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…