Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Θα δούμε πάλι τα κρούσματα να αγγίζουν τα 1.000 τη μέρα

Η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται ότι θα επικρατήσει έως το τέλος Αυγούστου στη χώρα μας

EwOjZUeWYAssjUX

«Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού», τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα που εκτίμησε πως τα επικαιροποιημένα μοντέλα δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει έως το τέλος Αυγούστου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τα 1000, εκτίμησε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού.

Επίσης, στάθηκε στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο στη φαρέτρα». Εντούτοις δεν θα είναι αρκετό καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως θα δούμε ημερήσια κρούσματα να αγγίζουν τα 1000 και πάλι, εντούτοις το σημαντικό είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, πράγμα που δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί εάν δεν κάναμε κάτι για αυτό.

Tα λεγόμενα του καθηγητή Σαρηγιάννη επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Σουρβίνος, επίσης στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβούν παράλληλες δράσεις με πρώτη και κύρια την εμβολιαστική μετάλλαξη η οποία και θα πρέπει να επιταχυνθεί.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…