Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Δειγματοληψίες για δύο μήνες στο σημείο της συντριβής του Antonov

Ό,τι είναι να πέσει έχει ήδη πέσει στο έδαφος, όμως το θέμα είναι να μην περάσει οτιδήποτε στην τροφική αλυσίδα, τονίζει ο καθηγητής

EK - Καβαλα Antonov

Για τους επόμενους δύο μήνες θα πρέπει να γίνεται δειγματοληψία για τοξικό περιεχόμενο στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “από την καύση τόσο των εκρηκτικών όσο και των πλαστικών και μεταλλικών μερών του αεροσκάφους εκλύονται ουσίες που μπορεί να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Αυτές στο μεγαλύτερό τους ποσοστό καταπίπτουν στο έδαφος, άρα καλό είναι να υπάρχει μια δειγματοληψία σε μία ακτίνα περίπου ένα χιλιόμετρο γύρω από το σημείο πτώσης. Αυτό καλό θα είναι να γίνει σε ένα διάστημα ενός με δύο μήνες, ακριβώς για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης“.

Για τους κατοίκους της περιοχής ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να φορούν μάσκες, γιατί ό,τι είναι να πέσει έχει ήδη πέσει στο έδαφος, όμως το θέμα είναι να μην περάσει οτιδήποτε στην τροφική αλυσίδα, και εκτίμησε πως δύο ή τρεις δειγματοληψίες το δίμηνο είναι αρκετές για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…