Newsroom

Newsroom

Σαρηγιάννης: Από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν οι διασωληνώσεις

Μπαίνει ήδη περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία - Ξεφεύγουν σε μεγάλο ποσοστό από τα εμβόλια, αλλά και από τη φυσική ανοσία, η Όμικρον-4 και η Όμικρον-5

AP21363581969267 1

Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στη μέση ενός νέου πανδημικού κύματος, ξεκαθάρισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, με δεδομένη και την εκτίναξη του ιικού φορτίου στα λύματα που καταγράφεται σε εννέα περιοχές της χώρας.

Είναι ένα νέο κύμα ξεκάθαρα, γιατί αναφέρεται σε δύο νέες παραλλαγές, τις Όμικρον-4 και Όμικρον-5, οι οποίες έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, είναι λίγο πιο ταχείες στη μετάδοση και ταυτόχρονα φαίνονται να είναι το ίδιο ή ελαφρά πιο πολύ λοιμογόνες, δηλαδή με πιο έντονα παθογόνα δράση“, ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ερωτηθείς αν περιμένουμε νέα πίεση στα νοσοκομεία λόγω του νέου κύματος, απάντησε: “Μπαίνει ήδη περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία, απλώς δεν το βλέπουμε ακόμα στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, ευτυχώς. Και ο λόγος που δεν το βλέπουμε βέβαια είναι επειδή είναι νωρίς ακόμα. Αυτό το κύμα ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου, τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης, οπότε τώρα φαίνεται η διαφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε λίγο, από την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσει να φαίνεται και στις διασωληνώσεις. Και μόνο αργότερα θα φανεί δυστυχώς και στους θανάτους“.

Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι θα ήταν καλό να ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού από άποψης υγειονομικής ασφάλειας, καθώς οι συγκεκριμένες παραλλαγές, εκτός του ότι είναι πιο μεταδοτικές, ξεφεύγουν σε σημαντικό ποσοστό από την ανοσία, είτε τη φυσική ανοσία μετά από ανάρρωση, είτε τον εμβολιασμό με τρεις δόσεις, με αποτέλεσμα να ελλείψει μέτρων να είμαστε ουσιαστικά απροστάτευτοι.

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…