Newsroom

Newsroom

Σαράντα ημέρες στο «σκοτάδι» στην Κυψέλη

Στην Ελλάδα της ενεργειακής κρίσης, μια ιστορία παράνοιας εν έτη 2023 βιώνουν 30 οικογένειες σε μια πολυκατοικία στην Κυψέλη.

light bulb 1

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μία ολόκληρη πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων στην Κυψέλη δεν έχει ρεύμα εδώ και 43 ημέρες. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά περνούν έναν συνεχόμενο σκοτεινό εφιάλτη, ζώντας σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, όλα ξεκίνησαν την παραμονή των Χριστουγέννων όταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, εκτεταμένο βραχυκύκλωμα προκάλεσε φωτιά στα ρολόγια του κτιρίου.

Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, κατέθεσαν γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα, με ημερομηνία αίτησης τη 17η Ιανουαρίου. Ωστόσο, το αίτημα τους υλοποιήθηκε μόλις χθες Πέμπτη και όχι σε όλα τα διαμερίσματα, αλλά μόνο στα εννιά από τα 30, με την πρώτη σφοδρή κακοκαιρία του φετινού χειμώνα για την Αττική να είναι προ των πυλών και τους υπόλοιπους ενοίκους να προσπαθούν να επιβιώσουν με γκαζάκια, φακούς, κεριά και σόμπες υγραερίου.

 

Κάτοικος της πολυκατοικίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και περιέγραψε:

«40 ημέρες χωρίς ρεύμα και χωρίς φως, με τέσσερα παιδιά, ήταν κάτι το οποίο δε θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το κάνω. Κοιμόμασταν με μπουφάν. Είχαμε ένα μικρό γκαζάκι και φτιάχναμε να φάμε ό, τι μπορούσαμε. Τα παιδιά διάβαζαν με κεριά. Τα άπλυτά μας τα έστελνα σε φίλες για να πλυθούν».

Στην επικοινωνία που είχε η ένοικος με τον ΔΕΔΔΗΕ της ανέφεραν συνέχεια πως «θα το δουν». Μάλιστα, η γυναίκα εκτίμησε πως το δικό της πρόβλημα λύθηκε επειδή, όπως είπε, «μίλησε στα κανάλια».

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…