Σαρακιώτης: Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να ομολογεί, χωρίς ίχνος ντροπής

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, σχετικά με τα «αγνοούμενα δείγματα». 

Κοντοζαμάνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε πως τα «υπό διερεύνηση δείγματα» ανέρχονται σε 253.700, ωστόσο είπε πως «ίσως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στο πως γίνεται  γίνεται κατανοητός ο όρος υπό διερεύνηση» και ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση σε αυτά δεν περιλαμβάνονται θετικά κρούσματα. «Είναι τεχνικό θέμα, δεν έχουν ακόμη οριστοκοποιηθεί», αλλά δεν είναι θετικά, τόνισε. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη είπε ότι τα εν λόγω δείγματα δεν είναι αδιευκρίνιστα αλλά εκκρεμή και πως «αν και μπορεί να μην έχουν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα από χρήστες και νοσοκομεία, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ήταν θετικά ή ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην επιδημιολογικού τύπου αναφορά. Επομένως, όλα τα θετικά κρούσματα είναι καταγεγραμμένα και έχει ακολουθηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης». 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η μη καταχώρηση των εν λόγω δειγμάτων οφείλεται στην πίεση που δέχθηκε το σύστημα Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και σε «τεχνικό ζήτημα το οποίο δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε για την πανδημία στη χώρα». 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, από την πλευρά του κάνει λόγο για «αόριστη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού» και για «επιτελικό κράτος που αγνοείται». «Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Υγείας να ομολογεί, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι “εκκρεμούν καταχωρήσεις εκατοντάδων χιλιάδων τεστ” και να μη λαμβάνει κανείς την ευθύνη για την εν λόγω ανικανότητα του περίφημου «επιτελικού κράτους;», σχολιάζει ο Γ. Σαρακιώτης.

 

 
 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…