Σαπέν: Είναι κάπως περίεργο που ζητάμε συνεχώς περισσότερα από την Ελλάδα

Η ελληνική πλευρά σέβεται τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου και γι' αυτό η Γαλλία θέλει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να "ξεκλειδώσει" η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, είπε νωρίτερα ο Μισέλ Σαπέν. Είναι σημαντικό πως λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με το Φρανσουά Ολάντ, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί πως ορισμένοι στην ευρωζώνη κινούνται κακοπροαίρετα προς την Αθήνα.

misel sapin 570 800x533 1

Η ελληνική πλευρά σέβεται τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου και γι’ αυτό η Γαλλία θέλει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να “ξεκλειδώσει” η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ, είπε νωρίτερα ο Μισέλ Σαπέν. Είναι σημαντικό πως λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με το Φρανσουά Ολάντ, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί πως ορισμένοι στην ευρωζώνη κινούνται κακοπροαίρετα προς την Αθήνα.

«Πηγαίνω στις Βρυξέλλες με τη διάθεση ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το απόγευμα. Αυτό θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και την καταβολή των κεφαλαίων στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες προσπάθειες και δήλωσε ότι το σχέδιο της Αθήνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στο ίδιο μήκος κύματος με ό, τι ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως «είναι κάπως περίεργο που ζητάμε συνέχεια περισσότερα από την Ελλάδα».

Στις Βρυξέλλες θεωρούσαν, χθες το βράδυ, δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, είτε σε τεχνικό επίπεδο είτε στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι το βασικό «αγκάθι» στην επίτευξη συμφωνίας, δεδομένου ότι για τα υπόλοιπα θέματα φαίνεται ότι υπάρχει προσέγγιση.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό