Newsroom

Newsroom

Σαντορίνη: Μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Για πλήρη αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο ο…

Για πλήρη αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

Αυτή την ώρα, η παραγωγή ρεύματος καλύπτει το 70% της ζήτησης, πρόσθεσε ο κ. Ζερβός, και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών.

Στο νησί με εντολή του πρωθυπουργού βρίσκονται και οι υπουργοί Εσωτερικών και Τουρισμού, σηματοδοτώντας με την παρουσία τους τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στις υπηρεσίες τουρισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για «άμεση» αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και της ΔΕΗ σε αυτό το «πρωτοφανές ατύχημα».

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβεβαίωσε ότι δεν υπαρχει θέμα ακυρώσεων πτήσεων από και προς το νησί, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Προς το παρόν, τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη συνεχίζονται, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης στο Μονολίθι. Το βράδυ της Πέμπτης περί τις 20:30 και παρά το γεγονός ότι είχαν αποσταλεί από την Αθήνα γεννήτριες, συνολικής ισχύος 9MW, ενώ είχαν τεθεί σε λειτουργία πέντε επιπλέον μονάδες του σταθμού παραγωγής, το νησί βυθίστηκε εκ νέου στο σκοτάδι, πράγμα το οποίο συνέβη ξανά λίγες ώρες αργότερα.

“Χθες δίναμε κανονικά ρεύμα. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα σ’ έναν εξωτερικό πυκνωτή. Έπεσαν τα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα γι΄αυτό υπήρξαν οι διακοπές. Θέτουμε συνεχώς σε λειτουργία νέες γεννήτριες. Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά και το νησί δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση”, δήλωσε στο koutipandoras.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ, Κίμων Στεριώτης.

Μήνυση καταθέτει ο δήμαρχος

Την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Σαντορίνης Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος. Όπως δήλωσε, στις 13 του μηνός που ενέσκηψε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα τηρούταν από πλευράς της επιχείρησης το χρονοδιάγραμμα το οποίο, είχε δοθεί. Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε και πρόσθεσε: «Προασπίζοντας το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω το συντομότερο δυνατόν, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

Προσφυγή εξετάζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού

Στο νησί υπολογίζεται πως βρίσκονται πάνω από 120.000 τουρίστες, ενώ οι εστιάτορες εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της ΔΕΗ. Στην πιο δυσχερή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρόεδρός της, Αρθούρος Ζερβός, καθώς η εικόνα της καθυστερημένης κατά τρεις ημέρες αντίδρασης στο ζήτημα της Σαντορίνης, έχει εκθέσει τη χώρα στα διεθνή ΜΜΕ, όπου η είδηση αναρτήθηκε από το Associated Press και στη συνέχεια αναδημοσιεύθηκε από διάφορα μέσα, όπως ο βρετανικός Guardian και το ABC News.

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…