Σαντορίνη: Αιρετός, όντας μεθυσμένος χτύπησε, παρέσυρε και τελικά…σκότωσε έναν σκύλο

www.zoosos.gr

skilos

Στις 04:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Φηρών στη Σαντορίνη περίοικοι είδαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Α.Σ. να έχει χτυπήσει έναν σκύλο. Το κεφάλι του ζώου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Μιχάλης Γεωργουλόπουλος που είναι κάτοικος της περιοχής και αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σφηνωμένο στον αεραγωγό του μπροστινού προφυλακτήρα και τα πόδια του σκυλιού κρέμονταν στην άσφαλτο!

Με νοήματα και φωνές όσοι ήταν εκεί προσπαθούσαν να τον σταματήσουν αλλά μόνο όταν ο κ. Γεωργουλόπουλος μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο ο Α.Σ. τελικά σταμάτησε. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος βγήκε από το όχημα και του έδειξαν το χτυπημένο ζώο που είχε σφηνώσει στο Ι.Χ. και εκείνη την ώρα ήταν ακόμα ζωντανό.

Ο δράστης, που φαινόταν μεθυσμένος σύμφωνα με τον κ. Γεωργουλόπουλο, δεν έβγαλε κουβέντα! Και ενώ μια γυναίκα προσπαθούσε να ξεκολλήσει το σκυλί, μπήκε στο αυτοκίνητο πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε με κατεύθυνση το Ημεροβίγλι, ενώ όλοι του φώναζαν να σταματήσει.

Το τι συνέβη είδαν και οι άνδρες του Λιμενικού που είχαν περιπολία και έσπευσαν στο σημείο. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν αμέσως το πρόσωπο του οδηγού καθώς ο Α.Σ. εμφανίζεται συχνά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. καθώς είχε διεκδικήσει στις πρόσφατες εκλογές και τη θέση του δημάρχου.

Μια κοπέλα κράτησε το αριθμό κυκλοφορίας λευκού Ι.Χ. μάρκας ΚΙΑ και κάλεσε το 100 και από εκεί την παρέπεμψαν στο Α.Τ. Σαντορίνης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καρτεράδου.

Από τον έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων. Όμως ο δράστης αν και πασίγνωστος δεν συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ίσως γιατί κρύφτηκε ή γιατί κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια μέχρι να περάσει το κρίσιμο 48ωρο.

Σήμερα και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Δανάη Χριστοδούλου, μέλος της Ένωσης Ζωόφιλων Σαντορίνης, κατέθεσαν στην Αστυνομία τα όσα είδαν. Μεταξύ αυτών και η Αναστασία Τσατάλα η κοπελιά του Μιχάλη Γεωργόπουλου που ήταν παρούσα στο συμβάν.

Το γεγονός ότι το ζώο είχε σφηνώσει στη μάσκα του αυτοκινήτου είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης και της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει με το αυτοκίνητο ο μεθυσμένος οδηγός. Στη θέση του ζώου μπορεί να ήταν κάποιος άνθρωπος.

Ο δράστης – που θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος – θυμίζουμε ότι διεκδικούσε τη θέση του πρώτου πολίτη του νησιού και τώρα είναι δημοτικός σύμβουλος. Αν έτσι λειτουργούν εκείνοι που εκλέγονται για να υπηρετούν τους θεσμούς φανταστείτε τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Η Αστυνομία φυσικά έχει τη δυνατότητα για την κακοποίηση του ζώου να επιβάλλει στον δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είναι πάρα πολλοί και μάλιστα μεταξύ αυτών είναι και άνδρες του Λιμενικού είδαν τι συμβαίνει. Το θέμα είναι αν η ΕΛ.ΑΣ. θα εφαρμόσει η νομοθεσία.

Η τύχη του ζώου – που είναι απίθανο να ζει πια – αγνοείται.

Πηγή: zoosos.gr 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…