Σαν συνήγορος του Αλαφούζου ο Λοβέρδος ρωτούσε: "Γιατί είναι εδώ;"

Σε μία τοποθέτηση που θύμιζε περισσότερο συνήγορο εξεταζόμενου παρά εκπρόσωπο του ελληνικού Κοινοβουλίου επιδόθηκε ο «πανταχού παρών» Ανδρέας Λοβέρδος, πριν αφήσει την αίθουσα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια για να προλάβει να μιλήσει και στην Ολομέλεια.

57c7f9191dc5246e5d8b464a

«Γιατί είναι εδώ;» ρωτούσε επανειλημμένα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον Θέμη Αλαφούζο, υπονοώντας ότι ο μεγαλομέτοχος στις Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ δεν έχει τίποτα να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Λοβέρδος πιθανώς αγνοεί τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τα έτη 2012, 2013, 2014, όπως επίσης και το δανεισμό ύψους 51,3 εκατ. Ευρώ από την Εθνική, από τον οποίο 1,7 εκατ. δεν πληρώθηκαν και δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με δεσμεύσεις λογαριασμών.

«Είναι ντροπή!» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να παίρνει το λόγο για να απαντήσει στα σχόλια και ερωτήματα του βουλευτή. Ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε αρχικά στον Λοβέρδο πως κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει πως η τοποθέτησή του αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και πως αν δεν θέλει να τοποθετηθεί μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος τον χρόνο του. «Εγώ, έχω εντοπίσει 5 ερωτήματα. Δεν είμαι πιο έξυπνος από εσάς. Εσείς μπορεί να έχετε 10» είπε με νόημα. Εξήγησε, επίσης, πως ο κ. Αλαφούζος είναι μεγαλομέτοχος ενός μεγάλου εκδοτικού οργανισμού και πως στην Επιτροπή δίνουν το «παρών» και άνθρωποι που δεν είναι απαραίτητα ένοχοι, αλλά μπορούν να παρέχουν χρήσιμη πληροφόρηση για τον τρόπο και τη μέθοδο του δανεισμού των ΜΜΕ.

Ο βουλευτής όταν ξανά πήρε το λόγο σημείωσε πως ουσιαστικά καλούνται άνθρωποι που εξυπηρετούν τα δάνειά τους και τους προσάπτεται το αμάρτημα ότι κατέχουν ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, ο κ. Λοβέρδος έκανε και το… καθήκον του, ρωτώντας τον κ. Αλαφούζο αν έχει αρρύθμιστες οφειλές.

«Είμαστε τυπικοί, ποτέ δεν είχαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε για τόκου, κεφαλαια ή δεν έχουμε μπει σε κάποια σχετική διαδικασία» τόνισε και πρόσθεσε ότι πάντα ο όμιλος στον οποίο μετέχει κατέβαλε ως όφειλε τις φορολογικές ή ασφαλιστικές εισφορές, όπως επίσης ότι είναι τυπικοί ως προς την καταβολή μισθοδοσίας.

Στη συνέχεια, κατέθεσε και ένα ερώτημα για το οποίο δεν πήρε την απάντηση που θα ήθελε από τον κ.Αλαφούζο.

«Έχει διαφορά η δανειοδότηση μιας εταιρίας του Τύπου με οποιαδήποτε άλλη εταιρία;» ήταν το ερώτημα, με τον κ. Αλαφούζο να του απαντά όχι όπως θα περίμενε: «Δεν θα έπρεπε να έχει…».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση της βουλευτού Αννέτας Καββαδία σχετικά με το αν προκύπτουν παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο κι αν αυτές αποσκοπούν -μεταξύ άλλων- στην καλλιέργεια αρραγών σχέσεων με τις τράπεζες, ο κ. Λοβέρδος για άλλη μια φορά δεν κρατήθηκε και προέβη στην ανάλογη υπερασπιστική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της απάντησης του κ. Αλαφούζου. «Δεν χρειάζεται υπεράσπιση ο κ. Αλαφούζος» του απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…