Αυλαία στη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Με υπερβολική δόση φιλελευθερισμού ξεκίνησε και η δεύτερη εβδομάδα διακυβέρνησης της ΝΔ

4854535

Ως μια «νέα αρχή στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας», χαρακτηρίστηκε το «βήμα πίσω» που συναποφάσισαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη σημερινή τους συνάντηση.

Έτσι και σε αυτό το πλαίσιο, η πολυσυζητημένη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει τον περασμένο Νοέμβριο η πολιτεία με την ιεραρχία της Εκκλησίας σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών φαίνεται πως ακυρώνεται στο σύνολό της αφού  ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Πολιτείας- Εκκλησίας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας- Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…