Σάμος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση βρέφους με ΚΑΡΠΑ σε ναυάγιο μεταναστών

Στο πλοιάριο εντοπίστηκαν μια γυναίκα και ένα μωρό χωρίς τις αισθήσεις τους και αμέσως τους έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

mvro

Σήμερα το πρωί στα ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκε πλοιάριο με 37 επιβαίνοντες κατά τη διάρκεια περιπολίας του Λιμενικού σώματος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διαδικασία έρευνας και διάσωσης.

Μάλιστα στο πλοιάριο βρέθηκαν μια γυναίκα και ένα μωρό που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και αμέσως τους έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με το μωρό να καταφέρνει να επανέρχεται αλλά με τη γυναίκα να μην δίνει σημάδια ανάκαμψης και εν τέλει να χάνει τη ζωή της.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο κατά τη διαδικασία ανάνηψης του βρέφους:

Μάλιστα υπήρξε και ένα άλλο περιστατικό, αυτή τη φορά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.
Άμεσα ξεκίνησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και σε αυτή την περίπτωση περισυνελέγησαν 22 άτομα συνολικά 4 εκ αυτών χωρίς τις αισθήσεις τους.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο που διαπιστώθηκε ο θάνατος τους πρόκειται για ένα αγόρι 7-8 ετών και τρία κορίτσια 14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών.