Σάμος: Οδός «Μαθητών Άρη & Κλαίρης»

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δύο αδικοχαμένων παιδιών, το δημοτικό συμβούλιο του νησιού αποφάσισε τη μετονομασία του δρόμου όπου έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο από «Μνησάρχου» σε «Μαθητών Άρη και Κλαίρης».

NewsRoom 31/10/2021 | 14:49

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό το νησί τίμησε  τη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό, δίνοντας τα ονόματά τους σε δρόμο του νησιού.

Τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν τους καταπλάκωσε ετοιμόρροπο κτήριο σε έναν στενό δρόμο, μετά τον ισχυρό σεισμό στο νησί. Έναν χρόνο μετά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με την παρουσία των συμμαθητών τους, των δασκάλων τους, των γονιών τους και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους ο Άρης και η Κλαίρη.

Αμέσως μετά το τρισάγιο έγινε η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού σε Οδό Μαθητών Άρη και Κλαίρης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, την οποία ανέγνωσε η Γραμματέας του Συμβουλίου Μαρία Κονδύλη. «Είναι μία δύσκολη ημέρα. Ένας χρόνος από την απώλειά των παιδιών μας και η αγάπη του κόσμου είναι τόσο μεγάλη, που ευχόμαστε να φτάνει στον Άρη και στην Κλαίρη και να ζεσταίνει τις ψυχούλες τους» είπε η μητέρα της άτυχης μαθήτριας, Κόμμισα Σκρίνου, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

«Μόνο η απουσία των παιδιών θα παραμείνει»