ΔΚ

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Σαμαροβενιζέλοι και Λοβέρδος εις σάρκα μίαν

Η απόλυτη σύμπτωση απόψεων, οι πανομοιότυπες αναφορές και βαρύτατες εκφράσεις για το σκάνδαλο Novartis και η σιβυλλική δήλωση Σαμαρά ότι ο κοινός αγώνας χτίζει συμμαχίες...

EK Samaras 0

Σε κοινές διατυπώσεις περί σκευωρίας και με απόλυτη ταύτιση επιχειρημάτων τοποθετήθηκαν με αφορμή το βιβλίο «Απόπειρα Δολοφονίας» (εκδόσεις Ινδικτος) ο συγγραφέας του, βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, και οι δύο βασικοί ομιλητές της διαδικτυακής εκδήλωσης παρουσίασής του, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αν και επρόκειτο για μια υπόθεση από το πρόσφατο παρελθόν που τους ένωσε, η πιο ενδιαφέρουσα αναφορά που δημιουργεί απορίες για τα πιθανά μελλοντικά σχέδια των τριών πολιτικών, είναι μια φράση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, αφού διευκρίνισε ότι δεν προέρχονται από την ίδια παράταξη, εντούτοις, όπως είπε, οι στέρεες συμμαχίες χτίζονται από ανθρώπους που κάνουν τομές, ο κοινός αγώνας χτίζει συμμαχίες και «ήρθαμε κοντά γιατί αγωνιστήκαμε από κοινού ενάντια σε κοινούς αντιπάλους».

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis έκανε λόγο για μια άθλια, κακοστημένη και βλακώδη σκευωρία κατά αθώων, η οποία σφυρηλάτησε τη συνείδηση όσων μπήκαν στο στόχαστρο, ώστε να μην επιτρέψουν ξανά να συμβεί κάτι τέτοιο για τη χώρα.

«Μας ενώνει η φράση μέχρι τέλους», αντέτεινε ευχαριστώντας τον πρώην πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στο ίδιο πνεύμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι η ομιλία του κ. Σαμαρά θα μπορούσε να ήταν και δική του, την προσυπογράφει μέχρι τέλους και, όπως είπε χαριτολογώντας, «θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση των Σαμαροβενιζέλων».

Επίσης, τόνισε πως «η σκευωρία Novartis είναι η πιο μεγάλη και πιο πρόχειρη της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, μια ευθεία επίθεση κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για μια απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, αλλά για μια «απόπειρα δολοφονίας σκέτο, εξόντωση σωματική, όχι μόνο ψυχική και πολιτική».

Χρησιμοποιώντας εξίσου σκληρές εκφράσεις ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησε για «συμμορία» με επιδίωξη να εξοντωθούν άνθρωποι και να διασπαστούν κόμματα. «Ηθελαν ένα κόλπο γκρόσο. Πίστεψαν αλαζονικά ότι τα μπορούν όλα.

Να εξαφανίσουν πολιτικούς αντιπάλους και να ακινητοποιήσουν τα κόμματά τους. Να καταργήσουν τον κεντρικό τραπεζίτη, να αντικαταστήσουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Αυτή η ιστορία μας δοκίμασε και μας έβγαλε νικητές», ανέφερε και δήλωσε ενεργός πολιτικός, παρών και μαχόμενος. Ο κ. Λοβέρδος έκλεισε με μια φράση από άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη ότι «τέτοια κόλπα οι δημοκρατίες δεν τα αντέχουν». Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι Κώστας Μποτόπουλος και Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Ψυχρή απάντηση

Πάντως, δεν περνά απαρατήρητο το μάλλον ψυχρό σχόλιο της Φώφης Γεννηματά αναφορικά με το βιβλίο του κ. Λοβέρδου, με το οποίο άφησε να διαφανεί το χάσμα που τους χωρίζει αλλά και η αίσθηση ενόχλησης για την προσωπική πρωτοβουλία του βουλευτή τόσο να διοργανώσει εκδήλωση με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για όσα εκμυστηρεύεται, όπως π.χ. ότι συζητούσε με τον βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη την κατάθεση τροπολογιών από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη Novartis.

«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας και ο συγκεκριμένος, αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει. Η δική μου προτεραιότητα είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή, όπως φαίνεται με τη δουλειά μας και με τις παρεμβάσεις μας καθημερινά», ανέφερε με φανερή δυσφορία σε ερώτηση (ΕΡΤ) για το βιβλίο και ειδικά για όσα περιγράφει περί ξυλοδαρμού του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Πηγή: efsyn.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…