Σαμαράς: "Θα καταργήσω εντελώς το Πανεπιστημιακό Άσυλο!"-"Ειδικό Σώμα θα φυλάει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ"

Αίσθηση προκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 40 έτη της, όπου επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά…

Αίσθηση προκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 40 έτη της, όπου επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά σκληρή γλώσσα, εναντίον της φοιτητικής νεολαίας που αποκάλεσε «θρασίμια» και προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, χωρίς καμία προύπόθεση, ξεπερνώντας ακόμα και τα πλεόν απολυταρχικά καθεστώτα …που αυτός ο τόπος είχε την δυστυχία να γνωρίσει στο παρελθόν!

Εάν αυτό δεν είναι …προσπάθεια για πρόκληση προβοκάτσιας που μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά έντονες αντιδράσεις την φοιτητική νεολαία, που «κάποιοι» μπορει να την χρησιμοποιήσουν σαν αφορμή για να προκαλέσουν καταστροφές, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να δείχνει με το «δάχτυλο» μετά συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και αντιπάλους της, αναρωτιέται κανείς ποιος μπορεί να είναι ο λόγος, που ο πρωθυπουργός επιλέγει τέτοια γλώσσα, αυτή την εποχή, που βρισκόμαστε σε μία εν δυνάμει προεκλογική περίοδο…

Ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του ασύλου, προκαλώντας αντιδράσεις. «Το 2011 η ΟΝΝΕΔ πρότεινε κατάργηση του λεγόμενου «Πανεπιστημιακού ασύλου». Που επί δεκαετίες, ήταν ασυλία παρανομίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους και παράγοντας διάλυσης της Εκπαίδευσης. Όταν το πρότεινε τότε έγινε χαλασμός. Κι ένα χρόνο αργότερα ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο!» είπε ο Α. Σαμαράς.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, προανήγγειλε αυστηροποίηση του πλαισίου και ειδικό σώμα φύλαξης των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

«Μόλις πέρσι, η ΟΝΝΕΔ πρότεινε τη σύσταση ειδικού σώματος για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων. Ήδη, η πρόταση αυτή συζητείται σοβαρά, προωθείται αποφασιστικά, προκαλεί αντιδράσεις από εκείνους που μόνον ένα πράγμα τους ενδιαφέρει: να συνεχίζεται το μπάχαλο μέσα στο Πανεπιστήμιο» υπογράμμισε.

Με οργίλο ύφος, ο Πρωθυπουργός σχολίασε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνοντας λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Υποστήριξε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει» και διεμήνυσε: «Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας» και επεσήμανε: «Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

Σαμαράς με έπαρση και σε τρικυμία εν κρανίω: «Θα κυριαρχήσουμε!»

 

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός εβρισκόμενος σε αλαζονική διάθεση και ακραία τυρρανική ροπή και οίστρο τόνισε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε.«Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες τους. Η ΔΑΠ παραμένει πάντα πρώτη δύναμη και η ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες».

Και ολοκλήρωσε με το γνωστό ανέκδοτο της τετραετίας…: «Βγαίνουμε οριστικά από τα Μνημόνια»

Αναφερόμενος στη συγκυρία, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και από τα μνημόνια και δεν θα ξανακυλήσουμε στα χρέη. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βγάινει συντεταγμένα από την κρίση «και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» όπως είπε.

Ελληνικό: Μαθητές Γυμνασίου διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθήτριάς τους

Ελληνικό: Μαθητές Γυμνασίου διακινούσαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθήτριάς τους

Το κορίτσι δεν άφησε καθόλου χρόνο να περάσει και απευθύνθηκε αμέσως στη Διευθύντρια του σχολείου.

Γλυπτά Παρθενώνα: Η κρυφή ατζέντα, οι «κόκκινες» γραμμές και το αδιέξοδο Μητσοτάκη

Γλυπτά Παρθενώνα: Η κρυφή ατζέντα, οι «κόκκινες» γραμμές και το αδιέξοδο Μητσοτάκη

Το χρονικό του αδιεξόδου μετά το αποικιοκρατικής αντίληψης «άδειασμα» από τον Ρίσι Σούνακ ήταν αποτέλεσμα…

Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Η τελετή απονομής πτυχίου στις αδικοχαμένες φοιτήτριες των Τεμπών

Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Η τελετή απονομής πτυχίου στις αδικοχαμένες φοιτήτριες των Τεμπών

Οι οικογένειες της Εριέττας Μόλχου και της Ελπίδας Χούπα παρέλαβαν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητριών…