Newsroom

Newsroom

Σαμαράς στους New York Times:"Ξέρετε κάποιον να είναι χαρούμενος με το να γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας;"

Συνέντευξη στους New York Times παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί…

Συνέντευξη στους New York Times παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. «Ξέρετε κάποιον να είναι χαρούμενος με το να γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε χαμηλόφωνα ο Πρωθυπουργός.
«Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε», είναι το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ».
Στη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης λέγοντας, «μη νόμιμοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας. Εκτίμησε μάλιστα ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, σε περίπτωση κατάρρευσης της Συρίας, λόγω των προσφύγων που θα συρρεύσουν στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα.
Για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είναι «μια φούσκα που θα σκάσει» και δεν πιστεύει ότι χρειάζεται το ακροδεξιό κόμμα να τεθεί εκτός νόμου. «Πιστεύω ότι η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα».
Από τον Ιούνιο που ανέβηκε στην εξουσία, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ.Σαμαράς εργάζεται να επαναφέρει την φερεγγυότητα της χώρας και να αποδιώξει όλους τους φόβους ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ, ακόμη κι αν η αυστηρή λιτότητα που πρέπει να επιβάλει για να κρατήσει την χώρα στη νομισματική ένωση έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων, σημειώνει η εφημερίδα. Αναφερόμενος στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν την Τετάρτη στο περιθώριο των απεργιακών διαδηλώσεων της Αθήνας, ο κ. Σαμαράς είπε πως πρόκειται για «ένα προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης» που διέρχεται η χώρα. «Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί».

Όπως επισημαίνουν οι New York Times ο Αντώνης Σαμαράς είπε επίσης ότι η περασμένη Πέμπτη ήταν μία από τις πιο χαρούμενες ημέρες από την στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία, καθώς η κυβέρνηση συμφώνησε στους βασικούς άξονες των μέτρων.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής