Newsroom

Newsroom

Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ: "Στηρίξτε την Ελλάδα με οποιαδήποτε κυβέρνηση"

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά

samaras wide

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικάμιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Στρασβούργο, ενώ τόνισε ότι η σωτηρία της χώρας θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα, δίνοντας αίσθηση ασφάλειας και δικαιοσύνης σε όλους τους Ευρωπαίους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι θεωρεί καθήκον του να υπερασπίζεται και να προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και τα ιδεώδη της Ευρώπης, ενώ εκτίμησε ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι η Ελλάδα απομακρύνεται σήμερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι είναι «καθήκον» του να αποτρέψει αυτή την «καταστροφική προοπτική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μία ιστορική αναδρομή, λέγοντας ότι στάθηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ενώ αναφέρθηκε και στις αρχές της δεκαετίας του 90’ και τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία υπέγραψε ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών. Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι έκανε «το παν για να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας στη Νομισματική Ένωση».

Ο τέως πρωθυπουργός ανέφερε πως όταν ορκίστηκε η κυβέρνησή του το έλλειμμα της χώρας έφτανε στο 9,5% , με την ύφεση να ξεπερνά το 7,2%, ενώ παρατήρησε πως δυόμιση χρόνια αργότερα η κατάσταση είχε αντιστραφεί. Ο Σαμαράς είπε ότι τα όποια επιτεύγματα «προκάλεσαν πολύ πόνο στην Ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις θυσίες του Ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, και ζήτησε «να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να διασφαλίσουμε ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα αποδειχθούν μάταιες».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό