Newsroom

Newsroom

Σαμαράς: Πετύχαμε κοσμογονικές αλλαγές

Ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας, 550.000 θέσεις εργασίας υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:…

samaras 74

Ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας, 550.000 θέσεις εργασίας υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ελλάδα: όραμα Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείο Μπενάκη. Το “success story” συνεχίζεται για τον κ. Σαμαρά και διαβεβαιώνει ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται για τον απλό πολίτη.

“Αφήνουμε πίσω μας την οδυνηρή κρίση” ανέφερε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε πως πετύχαμε κοσμογινικές αλλαγές. “Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια και τακτοποιούσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν” υπογράμμισε, ενώ διεμήνυσε ότι “Πίσω δεν κάνουμε και ούτε θα επιστρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω”.

“Υιοθετούμε εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο. Δεν σημαίνει σοβιετικού τύπου σχεδιασμού, όπου το κράτος έκανε τα πάντα. Στις σύγχρονες ανοικτές οικονομίες ο ιδιωτικός τομέας έχει τον πρώτο λόγο” επισήμανε ο πρωθυπουργός. Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου έθεσε πέντε προτεραιότητες:

– μείωση της ανεργίας

– μείωση της φορολογίας

– εξασφάλιση της ρευστότητας

– μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής

– συνεχής  προώθηση των μεταρρυθμίσεων

Ακόμη, ανέφερε πως προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% το 2015 και 3,7% το 2016 και επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ούτε νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας “γιατί δεν τα χρειαζόμαστε”.

“Η ανεργία άρχισε ήδη να υποχωρεί” υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι ως το 2020 η ανεργία στην Ελλάδα θα έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο κατώτατος μισθός είναι πολύ χαμηλά, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι μία ταχύρυθμη ανάπτυξη των επομένων ετών θα φέρει αύξηση και στα εισοδήματα, ενώ υποσχέθηκε ότι το νέο αναπτυξιακό σχέδιο θα δημιουργήσει σε τέσσερα χρόνια 550.000 νέες θέσεις εργασίας.

“Όλο και περισσότεροι άνεργοι θα βρίσκουν δουλειά, τα εισοδήματα θα αυξάνονται και όλα αυτά χωρίς νέο μνημόνιο και χωρίς νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας η ανάπτυξη αρχίζει από σήμερα” είπε ο Πρωθυπουργός και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας. Ανέφερε πως στόχος είναι οι φορολογικοί συντελεστές επιχειρηματικών κερδών να μην είναι άνω του 15%, ανώτατος συντελεστής εισοδημάτων είναι 33% και ο ΦΠΑ να μην είναι άνω του 12%. Επανέλαβε πάντως πως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, των άμεσων και των έμμεσων φόρων, θα γίνει βήμα βήμα, σταδιακά, για μην κινδυνεύσουν τα πλεονάσματα και να μην επιστρέψουμε σε μνημόνια.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…