Newsroom

Newsroom

Σαμαράς: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης ανέδειξε κατά την…

synodos 0

Το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και τον ρόλο της Ελλάδας στη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης ανέδειξε κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ασίας, στο Μιλάνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη αγωνίζεται να εξασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια, είναι κρίσιμη η διαφοροποίηση των πηγών και των οδών ενέργειας.

Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα έχει αναλάβει κομβικό ρόλο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, με το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου, ο οποίος θα ενώσει τις ενεργειακές πηγές της Κασπίας με την αγορά ενέργειας της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα όραμα μακράς πνοής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν φτιάχνουμε απλά αγωγούς, αλλά χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι η Ελλάδα προωθεί τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην επικράτειά της και επισήμανε τους διεθνείς διαγωνισμούς για έρευνα και εκμετάλλευση στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Τέλος, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας δεν είναι μόνο εμπορική και οικονομική, και υπογράμμισε τον τεράστιο πολιτισμικό πλούτο των δύο ηπείρων και τη σημασία της αύξησης των επαφών μέσω της ακαδημαϊκής συνεργασίας και του τουρισμού.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…