Newsroom

Newsroom

Σαμαράς καλεί Πλεύρη με ενδιάμεσο γνωστή δημοσιογράφο

Τη μετεγγραφή Πλεύρη από το ΛΑΟΣ επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς,συνεχίζοντας τη διεύρυνση του κόμματος προς την ακροδεξιά. Σύμφωνα με ασφαλείς…

sam

Τη μετεγγραφή Πλεύρη από το ΛΑΟΣ επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς,συνεχίζοντας τη διεύρυνση του κόμματος προς την ακροδεξιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες γνωστή δημοσιογράφος ανέλαβε να προσεγγίσει την ελληνική εβραϊκή κοινότητα για να διερευνήσει πόσο ισχυρές θα είναι οι αντιδράσεις από μια τέτοια εξέλιξη. Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη ΝΔ, δημιούργησε επιθετικά σχόλια από τους Εβραίους σε όλη την Ευρώπη.

Η οικογένεια Πλεύρη θεωρείται από τους εβραίους της Ελλάδας ακόμη πιο προκλητική. Έτσι η απάντηση των στελεχών της Εβραϊκής Κοινότητας που προσεγγίστηκαν από τη δημοσιογράφο ήταν πως “ο Πλεύρης είναι κόκκινο πανί και πιθανή προσχώρησή του στη ΝΔ, θα δημιουργήσει την ισχυρή αντίδρασή τους”. Το μήνυμα μεταφέρθηκε προς το Σαμαρά, ο οποίος θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες αν θα επιλέξει την μετεγγραφή Πλεύρη και την άλωση του ΛΑΟΣ ή το κλίμα ειρήνης με την εβραϊκή κοινότητα και όσους θεωρούν καιροσκοπικό και επικίνδυνο το άνοιγμα προς την ακροδεξιά.

Η κινητικότητα Σαμαρά προς το ΛΑΟΣ,δημιουργεί ήδη προβλήματα στη ΝΔ. Στελέχη του κόμματος (κυρίως Καραμανλικοί) θεωρούν πως ο Σαμαράς όχι μόνο ερωτοτροπεί πλέον με την ακροδεξιά αλλά παραδίδει το κόμμα στον Βορίδη και την ομάδα του. Ο Βορίδης συγκεντρώνει ήδη γύρω του παλιά του στελέχη και φίλους του από το Κολλέγιο (μια περίπτωση είναι ο Σοφιανός του ΕΒΕΑ). Πολλοί βλέπουν στις κινήσεις του όχι θέμα πολιτικής ανασφάλειας αλλά προετοιμασία για την ίδια την διεκδίκηση της αρχηγίας του Δεξιού χώρου στο μέλλον. Απ’ αυτή τη σκοπιά δημιουργεί ερωτήματα η ανεκτικότητα του ίδιου του Σαμαρά.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…