Σαμαράς καλεί Καραμανλή. Καραμανλής ακούει;

Ασκούνται πιέσεις στον Καραμανλή να παρέμβει για τα εθνικά σύμφωνα με το σαμαρικό site antinews.gr

NewsRoom 25/01/2021 | 16:06

Στον απόηχο της «βόμβας» που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του πρωθυπουργού κινείται σήμερα η πολιτική επικαιρότητα, με την αίσθηση που πλανάται να είναι πως το Μαξίμου έχει ενοχληθεί σφόδρα από την ανταρσία Σαμαρά που αμφισβήτησε ευθέως την κυβερνητική γραμμή στα εθνικά θέματα με αιχμή τα ελληνοτουρκικά και τη συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα πάντως, η πλευρά Σαμαρά φαίνεται πως πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, αφού μέσα από την ιστοσελίδα antinews.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις του περιβάλλοντος Σαμαρά, ρίχνει άλλη μια μαχαιριά στο ήδη τραυματισμένο πρωθυπουργικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του κεντρικού άρθρου που αναφέρεται στη χθεσινή συνέντευξη Σαμαρά, βρίσκεται... κρυμμένο ένα κάλεσμα που αν βρει ανταπόκριση θα μπορούσε να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις που ίσως κρίνουν ακόμη και τη βιωσιμότητά της.

Μετά λοιπόν τις απαραίτητες εξιδανικεύσεις του Αντώνη Σαμαρά όπως το ότι ο ίδιος έβγαλε «ασπροπρόσωπες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου» και ότι «δεν είναι και λίγο να σε αποκαλεί επί της ουσίας μειοδότη ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Σαμαρά», ο ανώνυμος αρθρογράφος περνά και στο... παρσύνθημα:

«Πληροφορούμαστε ότι ήδη ασκούνται πιέσεις και στον έτερο εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου να προβεί σε ανάλογες τοποθετήσεις», αναφέρει.

Και για όσους δεν κατάλαβαν ποιος είναι ο... έτερος, ο αρθρογράφος φροντίζει να μην υπάρξουν παρερμηνείες: «Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν αποφασίσει κι ο Καραμανλής να παρέμβει, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με την κυβέρνηση να κρέμεται από μια κλωστή», είναι η αμέσως επόμενη πρόταση.

Το μήνυμα της πλευράς του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει και εκείνος δράση φαίνεται πως απεστάλη μέσα από το ίδιο το άρθρο, που αν και «μεταδίδει» πιέσεις, επί της ουσίας λειτουργεί και το ίδιο ως μέσο πίεσης προς τον Κώστα Καραμανλή. 

Το μήνυμα έχει σίγουρα ληφθεί. Το ερώτημα είναι το αν (και το πότε) θα ενεργήσει.