Newsroom

Newsroom

Ολα καλά τα βλέπει ο Σαμαράς

Μπορεί η πλειονότητα του ελληνικού λαού να υποφέρει, μπορεί να χάνονται ζωές λόγω φτώχειας, αλλά ο πρωθυπουργός τα βλέπει όλα…

smaras

Μπορεί η πλειονότητα του ελληνικού λαού να υποφέρει, μπορεί να χάνονται ζωές λόγω φτώχειας, αλλά ο πρωθυπουργός τα βλέπει όλα καλά.

Οι κατοικίες των αδυνάμων, των ανέργων και των μεσαίων στρωμάτων θα παραμείνουν προστατευμένες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλιάς του  στη Βουλή.

Εκανε λόγο για τις μεγάλες ανατροπές που έγιναν με τον προϋπολογισμό του 2013 και την επανάσταση που όπως είπε θα φέρει ο προϋπολογισμός του 2014. Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή και  υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ εκτίμησε ότι από αυτή τη χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι για  πρώτη φορά η χώρα δεν θα χρειαστεί δανεικά και πως πρόκειται για το πρώτο βήμα για να αποδεσμευθούμε από το μνημόνιο και έτσι εξασφαλίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία.

«Αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».

«Οπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν» είπε και συνέχισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Ελλάδα, δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε…αυτοί που χρεοκόπησαν ήταν οι κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού και ο κρατισμός όπου επικρατούσε στη δύση». Ορόσημο της χρεοκοπίας του λαϊκισμού σας θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού» είπε ο πρωθυπουργός.

«Σας στεναχωρώ αλλά εκεί θέλετε να γυρίσετε τη χώρα» σημείωσε καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λαϊκισμό.

Εσείς κύριε Τσίπρα πάτε να λύσετε το πρόβλημα της χώρας με το κατοχικό δάνειο, για το οποίο οι σύντροφοι σας του Die Linke δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη, είπε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέψιμο.

Είστε προβλέψιμοι γιατί δεν έχετε πολιτική, έχετε φανατισμό, συνέχισε την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Σας ενοχλεί κάθε φορά που ακούτε τη λέξη επιτυχία…αυτό είναι τύφλωση από ιδεοληψία».

Οι τρεις στόχοι για το 2014 σύμφωνα με το κ. Σαμαρά, θα είναι η οριστική λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, επιστροφή στη κοινωνία μέρους από το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές.

«Θα τα καταφέρουμε ακόμη και εάν έχουμε μια αντιπολίτευση που εύχεται και προσεύχεται να μην υπάρξεί λύση» είπε και ζήτησε απ΄όλους να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2014.

«Σας καλώ όλους να κάνουμε μια νέα αρχή, να ψηφίσετε τον προϋπολογισμό του 2014 που βάζει τη χώρα σε πορεία ανάκαμψης.
να δείξουμε ότι αφήνουμε πίσω εκείνα που μας κράτησαν πίσω, να εδραιώσουμε την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού, να αφήσουμε μια για πάντα πισω την ηττοπαθεια, το λαϊκισμό, την γκρίνια, τις αναχρονικστικές εμμονές» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…