Σαμαράς: Έρχεται ολοκληρωτική ρήξη με Μητσοτάκη – Τι θα πει στην ομιλία του για τα ομόφυλα

Ο Αντώνης Σαμαράς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά αυτά που θα πει θα αποτελέσουν την πραγματική είδηση

Μητσοτάκης Σαμαράς

Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς το «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα συνοδευτεί και από μια ομιλία που θα εμπεριέχει τη δομική αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη, στις 18:00 μμ στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις” και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ασκήσει σφοδρή κριτική όχι μόνο για τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να κάνει λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση του χαρακτήρα της παράταξης και να καταθέσει δική του πλατφόρμα που θα αδειάζει τη ΝΔ Μητσοτάκη από… τα δεξιά.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν αναφορές για εξαγορά μέχρι και για εκβιασμό βουλευτών ώστε να στηρίξουν τη ρύθμιση για τα ομόφυλα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς είναι πιθανό να παρακινήσει και άλλους βουλευτές προς το «όχι». Μέχρι στιγμής την μη στήριξη του νομοσχεδίου σκέφτονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Αννα Καραμανλή, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόδωρος Καράογλου, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Φώντας Μπαραλιάκος κ.ά.

Ενώ προς την αποχή κινούνται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο Αγγελος Συρίγος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Καλλιάνος κ.α.

Σαμαράς: Δεδομένο το «όχι» αλλά δεν θα μείνει εκεί

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:00 στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Θα τοποθετηθούν επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Η επέκταση της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου, υλοποιεί τη συνταγματική αρχή της ελευθερίας και τη συνταγματική αρχή της ισότητας, αναφέρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της επί του νομοσχεδίου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…