Σαμαράς: "Δεν δέχομαι τον όρο διαζύγιο με το ΔΝΤ" (videos)

Μετά την αξιολόγηση από την τρόικα θα πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ρύθμιση του χρέους, τόνισε μεταξύ άλλων…

merkel samaras 0

Μετά την αξιολόγηση από την τρόικα θα πρέπει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την ρύθμιση του χρέους, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εμφανίστηκε βέβαιος, ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς νέο πακέτο στήριξης, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς. Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της δεν απαιτείται καινούριο νέο πακέτο στήριξης. Χρειάζονται φοροελαφρύνσεις προκειμένου οι πολίτες που έχουν κάνει τεράστιες θυσίες προκειμένου να πάρουν μια ανάσα για την ώθηση των μεταρρυθμίσεων».

 

 

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει όλους τους στόχους όπως το πλεόνασμα για το 2013 και το 2014 τις επόμενες ημέρες η χώρα μας «θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Γυρισμός δεν υπάρχει δεν πηγαίνουμε πίσω στα ελλείμματα. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 2,9%.

 

 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποπληρωμή του χρέους, μέσω επιμήκυνσης. «Μετά την αξιολόγηση περιμένουμε ρύθμιση για το χρέος», ανέφερε. Όσον αφορά την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν δέχομαι τον όρο διαζύγιο. Εδώ είχαμε μια συνεργασία η οποία δεν ήταν εύκολη. Αυτή η συνεργασία πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί πριν από την συγκεκριμένη στιγμή δεν θα είναι διαζύγιο θα είναι μια επιτυχία. Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν παραιτούμαστε όμως από τον στόχο των μεταρρυθμίσεων και των πλεονασμάτων».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…