Newsroom

Newsroom

Σαλπάρει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το οποίο ξεπερνά σε ύψος τον Πύργο του Άιφελ, απέπλευσε για το παρθενικό του ταξίδι προς το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 32 μήνες σε γαλλικά ναυπηγεία.

5738dad01dc524f3148b473a

Το «Harmony of the Seas» που στοίχισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αναχώρησε την Κυριακή από το δυτικό λιμάνι της πόλης του Saint-Nazaire.


Το μήκος του είναι 362 μέτρα (1.187 πόδια), ενώ έχει 16 κατάστρωμα ξεπερνώντας σε ύψος τον Πύργο του Άιφελ. Όπως είναι φυσικό έχει ήδη το ρεκόρ να είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ, έχοντας δυνατότητα να φιλοξενήσει 6.360 επιβάτες.  



Συγκρίνεται με μια πλωτή πόλη με περισσότερους από 2.500 καμπίνες, 20 χώρους εστίασης, 23 πισίνες και ένα πάρκο με περισσότερα από 10.000 φυτά και 50 δέντρα.

Θα υπάρχουν επίσης, χώροι ψυχαγωγίας και ένα παγοδρόμιο πάνω στο σκάφος, το οποίο θα ανοίγει στο κοινό όταν δεν θα υπάρχουν παραστάσεις στον πάγο. Σύμφωνα με τον καπετάνιο, Johnny Faevelen, το γκολφ θα είναι επίσης μια επιλογή για τους επιβάτες.




Το «Harmony of the Seas» θα φτάσει στο Σαουθάμπτον την Τρίτη, πριν ξεκινήσει για το εναρκτήρια του ταξίδι στις 22 Μαΐου στη Βαρκελώνη.