Newsroom

Newsroom

Σάλος στο διαδίκτυο με το "πανηγύρι" στη Μακρόνησο: έφαγαν γκουρμέ γεύμα και το παρουσίασαν ως μενού των εξόριστων

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο από την πρωτοβουλία του γνωστού και μη εξαιρετέου βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, το οποίο με αφορμή την παρουσίαση ενός βιβλίου, οργάνωσε εκδρομή στη Μακρόνησο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσουν το μενού του εξόριστου, δηλαδή το φαγητό που υποτίθεται ότι έτρωγαν οι κρατούμενοι.

573ca6cf1dc524976b8b4f8e

Το πλέον δραματικό είναι το Free Thinking Zone παρουσιάζει το ταξίδι στον τόπο μαρτυρίου χιλιάδων αριστερών σαν μια «συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει».

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του Free Thinking Zone στο facebook αναφέρει: «Μακρόνησος 15/5/16, μία συγκλονιστική εμπειρία ενάντια στη συλλογική λήθη του διχασμού που κάθε νεοέλληνας πρέπει να ζήσει για να ξέρει. Γιατί εκτός από το γλυκό, θυμαρίσιο μέλι του Κωνσταντίνου, τελευταίου και μοναδικού ‘’φύλακα’’ του νησιού, παίρνεις μαζί πίσω και μία πικρή γεύση της κατάρας που κουβαλά η φυλή μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Φύσσα για την επιτόπια παρουσίαση του βιβλίου του ‘’Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης’’(εκδόσεις της Εστίας) και για την ξενάγηση. Ευχαριστούμε το Amaryllis Kifissia για το ‘’προσαρμοσμένο’’ στις συνθήκες μενού και για την έρευνα του μενού της εξορίας. Ευχαριστούμε το Travel and do για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους εσάς για τα 16 χλμ πεζοπορίας κάτω από τον ήλιο, την υπομονή σας, την επιμονή σας στην αλήθεια και τη γνώση».

Το Free Thinking Zone δηλαδή, αφού πασάλειψε με χυδαιότητα την ιστορία, ευχαρίστησε στο πλαίσιο της επικοινωνίας και το ξενοδοχείο «Αμαρυλλίς» της Κηφισιάς που δημιούργησε των μενού των εξόριστων.

Και τι μενού! Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που βρίσκει κανείς στο facebook οι «ερευνητές» του ξενοδοχείου (οι οποίοι μάλλον μας διαφημίζουν το δικό τους μενού) και το Free Thinking Zone ανακάλυψαν ότι οι εξόριστοι που μαρτυρούσαν έτρωγαν δύο φορές την εβδομάδα κρέας, άλλες δύο ψάρι, το πρωί και το βράδυ μαρμελάδα και φρούτα, ενώ το μενού περιελάμβανε και διαφορετικές τροφές αφού φαίνεται πως τη μια μέρα μπορεί να υπήρχαν χόρτα, την άλλη κουνουπίδι κ.ο.κ. Μόνο διατροφή για να τους κρατούν σε φόρμα δεν έκαναν δηλαδή στους κρατούμενους οι βασανιστές τους, σύμφωνα με το Free Thinking Zone και τους λοιπούς διοργανωτές της εκδρομής στη Μακρόνησο.

Όπως βέβαια είναι γνωστό, στη Μακρόνησο, όπου από τον Απρίλιο του 1947 και για πάνω από δέκα χρόνια βασανίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι αριστερών πεποιθήσεων, χρησιμοποιούσαν ακόμη και το μαρτύριο της δίψας για να καταβάλλουν τους κρατούμενους, ενώ βάσει στρατιωτικών αρχείων το «μενού» μπορεί να περιελάμβανε μόνο ένα καρπούζι κάθε δεύτερη μέρα. Οι κρατούμενοι δηλαδή παρέμεναν νηστικοί για μέρες, ενώ αναγκάζονταν να σπάνε πέτρες. Αυτά βέβαια ήταν ψιλά γράμματα για τους διοργανωτές που φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν τη «γνώση» και την «αλήθεια» όσων συνέβησαν στον τόπο του μαρτυρίου.



Η ανάρτηση του Free Thinking Zone στο facebook δεν έμεινε βεβαίως αναπάντητη, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν το ασυνάρτητο και προκλητικό εγχείρημα.  

Διαβάστε ορισμένα από τα καυστικά σχόλια:

«Γκουρμεδιές Μακρονήσου… Βιολογική φασολάδα του Εξόριστου και μπομπότα χωρίς γλουτένη, υποθέτω… Σε κομψό κορδελάτο πακετάκι… Αφήσατε πολύ πίσω τα όρια της γελοιότητας γι’ αυτό ίσως να μην τα διακρίνετε πλέον. Αυτολογοκρίνομαι με μεγάλη προσπάθεια, διότι δεν θέλω να ‘’ρίξω νερό στο μύλο του διχασμού’’, για να μιλήσω και στη γλώσσα σας».

«Δεν είναι event με catering γκουρμεδιές καθάρματα! Εδώ βασανίστηκε ο πάππους μου καθώς έβλεπε τα πολυβόλα του στρατού να γαζώνουν τους απεργούς πείνας φαντάρους το 1946».

«Πολύ ωραίο το στόρι του ‘’διχασμού’’, μόνο που δεν ήταν διχασμός ήταν η επιβολή όλου του φασιστικού εθνικού κορμού πάνω στους υπόλοιπους. Ήταν εκατοντάδες δολοφονημένοι και χιλιάδες βασανισμένοι. Πολύ βολική η απρόσωπη αναφορά στην εξορία, χωρίς καμία αναφορά στο ΠΟΙΟΣ τους εξόρισε».

«Γιατί δεν πήρατε μαζί σας και λίγους κομμουνιστές να τους κάνετε επιτόπου τα βασανιστήρια να δουν και οι μικρονοϊκοί που μαζέψατε για την ψυχαγωγική εκδρομή πώς λυνόταν ο εθνικός διχασμός; Το μενού εξορίας δεν είναι αρκετό από μόνο του να σε βάλει στο τριπ. Χρειάζεται και η φάλαγγα».

Το κερασάκι στην τούρτα της απόλυτης πρόκλησης ήταν η απάντηση του γνωστού βιβλιοπωλείου μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Το Free Thinking Zone λοιπόν προχώρησε σε νέα «διευκρινιστική» ανάρτηση στην οποία σημειώνει: «’’Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου’’ Η Δίκη, Φράντς Κάφκα». Επίκληση στην αυθεντία από τις αυθεντίες της ιστορίας δηλαδή. Και εις ανώτερα!

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο