Newsroom

Newsroom

Σάλος στην Ιταλία: Συνελήφθη ιερέας γιατί οργάνωνε όργια με ναρκωτικά κλέβοντας τις δωρεές πιστών

Κατηγορείται ότι έκλεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως «βοήθεια σε φτωχές οικογένειες» για να διοργανώνει όργια με ναρκωτικά 

Καταγραφή 7

Ο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι, ιερέας στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στην Καστελίνα της Ιταλίας, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη από την αστυνομία γιατί κατηγορείται πως έκλεβε τις δωρεές των πιστών με σκοπό την διοργάνωση οργίων με ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας συνελήφθη μετά από πληροφορίες της αστυνομίας ότι ο συγκάτοικός του είχε εισάγει από την Ολλανδία ενα λίτρο GHB, γνωστό και ως ναρκωτικό των βιασμών. 

Όπως όλα δείχνουν, ο ιερέας μαζί με τον συγκάτοικο και εραστή του χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες γνωριμιών για να προσκαλέσουν επισκέπτες στο σπίτι τους, με στόχο τη διεξαγωγή οργίων.

Στο σπίτι γινόταν εκτεταμένη χρήση, αλλά και πώληση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να κατηγορούνται, μεταξύ άλλων και για ναρκεμπόριο. Μάλιστα, υπολογίζεται πως οι πελάτες τους ξεπερνούν τους 150 και αρκετοί από αυτούς που ανακρίθηκαν ήδη από την αστυνομία, παραδέχθηκαν ότι είχαν συμμετάσχει σε πολλά από τα εν λόγω όργια, τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, υπάρχει καταγγελία εναντίον του για υπεξαίρεση, μιας και θεωρείται ότι είχε αφαιρέσει περίπου 100 χιλ. ευρώ από την ενορία του.

Όταν ο επίσκοπος σταμάτησε την πρόσβαση στα χρήματα του ιερέα, άρχισε να κλέβει χρήματα από τους εράνους και να ζητά δωρεές από ενορίτες, λέγοντάς τους ότι συγκεντρώνει βοήθεια για φτωχές οικογένειες.

«Η θεία λειτουργία τελείωσε, αποχωρήστε εν ειρήνη και συνεισφέρετε, παρακαλώ, με τις δωρεές σας, για την ευημερία της ενορίας» έλεγε συχνά ο Σπαγνιέσι στους πιστούς.

φωτογραφία από το New York Post

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…