Σάλος στην Ιταλία: Ιερέας λειτούργησε μέσα στη θάλασσα…με στρώμα θαλάσσης αντί για Αγία Τράπεζα (Video)

Έρευνα για «προσβολή θρησκευτικού δόγματος» διέταξε η εισαγγελία του Κρότωνα – Η απάντηση του ιερέα - Δείτε βίντεο.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη γειτονική Ιταλία με αφορμή την πρωτοβουλία του 36χρονου καθολικού ιερέα Ματία Μπερνασκόνι να τελέσει την κυριακάτικη λειτουργία μέσα στη θάλασσα φορώντας μόνο το μαγιό του.

Το παράξενο συμβάν έγινε την περασμένη Κυριακή σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

Ο 36χρονος ιερέας από το Μιλάνο συνόδευε σε κατασκήνωση 21 μαθητές γυμνασίου, εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας. Ήταν η τελευταία μέρα στην κατασκήνωση και ο ιερέας λειτούργησε μέσα στο νερό γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης ελλείψει Αγίας Τράπεζας.

Ο 36χρονος πέταξε τα άμφια, φόρεσε το μαγιό του και χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί Αγίας Τράπεζας λειτούργησε σαν να ήταν στην εκκλησία.

Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες που πόσταραν στα social media έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Viral το βίντεο με τον ιερέα που φοράει μαγιό

«Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα»

Η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Η απάντηση του ιερέα στην Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα

Ο 36χρονος ιερέας από τη μεριά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας και ζήτησε συγγνώμη για το σάλο που προκλήθηκε.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ενορίας του, «Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης».

Έρευνα ζήτησε η εισαγγελία του Κρότωνα

Η εισαγγελία του Κρότωνα διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος ενώ η Le Parisien προχώρησε επίσης σε τοποθέτηση για το συμβάν.

Όπως φαίνεται, η δημόσια συγγνώμη και η παραδοχή του λάθους του ιερέα φαίνεται πως δεν έπεισε την Εισαγγελία του Κρότωνα που διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος.

Η Le Parisien γράφει για το συμβάν: «Η επιρροή της καθολικής εκκλησίας είναι ακόμα πολύ ισχυρή στην Ιταλία, εν μέρει, λόγω της παρουσίας της έδρας του παπισμού στη Ρώμη. Σταυροί υπάρχουν στα σχολεία και στα δικαστήρια και η ιταλική Εκκλησία χρηματοδοτείται εν μέρει από τους φόρους σε αντίθεση με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη Γαλλία».

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

Ο Απόστολος Χρήστου ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο,…