Σάλος στη Βρετανία για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετά ναζιστικά (δείτε φωτο)

Φωτογραφίες που δείχνουν την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας σε παιδική ηλικία να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό στις αρχές του 1930…

elii

Φωτογραφίες που δείχνουν την Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Αγγλίας σε παιδική ηλικία να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό στις αρχές του 1930 δημοσιεύθηκαν από την βρετανική εφημερίδα The Sun, με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να εκφράζουν την απογοήτευσή του για το περιστατικό.

Το πρωτοσέλιδο, δείχνει τη βασίλισσα, ηλικίας περίπου έξι ετών, να σηκώνει το δεξί της χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ το ίδιο κάνει και η μητέρα της.

Ο τίτλος της Sun είναι «Her Royal Heilnesses» ως αναφορά στο χαιρετισμό Heil Hitler που χρησιμοποιούσαν στη ναζιστική Γερμανία.

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα φιλμ που τραβήχτηκε σχεδόν οκτώ δεκαετίες πριν και περιλαμβάνεται στο προσωπικό οικογενειακό αρχείο της βασίλισσας αξιοποιείται με τον τρόπο αυτό» δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ.

Και ενώ οι εκπρόσωποι του παλατιού επιμένουν ότι η βασίλισσα πιθανότατα δεν γνώριζε καν τη σημασία της χειρονομίας σε τόσο μικρή ηλικία, οι εικόνες σίγουρα θα προκαλέσουν μεγάλη αμηχανία στην 89χρονη μονάρχη.

Οι εικόνες που δείχνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό προέρχονται από ένα ασπρόμαυρο βίντεο που τραβήχτηκε στην οικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία το 1933 ή το 1934.

Το βίντεο δείχνει τη νεαρή μελλοντική βασίλισσα να σηκώνει το δεξί της χέρι στον αέρα τρεις φορές και να χορεύει παίζοντας με ένα σκυλί Corgi. Μάλιστα φαίνεται και ο θείος της, βασιλιάς Εδουάρδος VIII να την ενθαρρύνει.

Η ακριβής σχέση του βασιλιά Εδουάρδου με τους Ναζί είναι ακόμη υπό συζήτηση στη Βρετανία και μερικοί ιστορικοί τον κατηγορούν ότι ήταν φιλικός προς το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ. Οπως αναφέρουν, γνώρισε τον Χίτλερ στη Γερμανία το 1937, αφού παραιτήθηκε ως βασιλιάς το προηγούμενο έτος για να παντρευτεί την Αμερικανή Γουάλις Σίμπσον.

Η Sun από την πλευρά της, υπερασπίστηκε την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το υλικό, λέγοντας ότι προσφέρει «μια συναρπαστική εικόνα των στρεβλών προκαταλήψεων του Εδουάρδου VIII»

«Τις δημοσιεύουμε σήμερα, γνωρίζοντας ότι δεν αδικούν την Βασίλισσα μας, την αδελφή ή μητέρα της με οποιονδήποτε τρόπο» αναφέρεται στη δημοσίευση.

Πριν από δέκα χρόνια, η Sun είχε επίσης δημοσιεύσει μια φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι που φορούσε ένα περιβραχιόνιο μια σβάστικα στο αποκριάτικο πάρτι ενός φίλου, αναγκάζοντας τον να ζητήσει δημόσια συγνώμη.



 

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…