Σάλος στη Βραζιλία για σκάνδαλο διαφθοράς με δεκάδες πολιτικούς

 «Βόμβα» αποτελεί η λίστα με ονόματα δεκάδων βουλευτών και τουλάχιστον ενός κυβερνήτη πολιτείας, οι οποίοι φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας…

dilma rousseff 0

 «Βόμβα» αποτελεί η λίστα με ονόματα δεκάδων βουλευτών και τουλάχιστον ενός κυβερνήτη πολιτείας, οι οποίοι φέρονται να είναι αποδέκτες μίζας από τις συμβάσεις που υπέγραφε η κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ο έγκλειστος πρώην διευθυντής της  επιχείρησης.

Το σκανδάλο διαφθοράς στην Petroleo Brasileiro SA, όπως είναι η επίσημη ονομασία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, απειλεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για την πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα Estado de S. Paulo, στην online έκδοσή της ανέφερε ότι 32 βουλευτές κατονομάστηκαν από τον Πάολο Ρομπέρτο Κόστα, πρώην επικεφαλής των μονάδων διύλισης και προμήθειας της Petrobras, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου μετά από αστυνομική έρευνα για ξέπλυμα χρήματος. Μια άλλη εφημερίδα η Folha de S. Paulo, μετέδωσε πάντως ότι ο Κόστα κατονόμασε 61 βουλευτές και γερουσιαστές ως αποδέκτες μίζας. Κανένα πάντως από τα δυο μέσα ενημέρωσης δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Η πρόεδρος Ρούσεφ έχει ήδη αντιμετωπίσει σκληρή κριτική για την οικονομική παρακμή της Petrobras, η οποία είναι σήμερα η πιο χρεωμένη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο και έχει απολέσει τουλάχιστον το μισό της αξίας της στην αγορά κατά τα τρία χρόνια της προεδρίας Ρούσεφ.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς