Σάλος στη Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό  ποζάρει με μέλη κολομβιανής συμμορίας

Ο εισαγγελέας της Βενεζουέλας δήλωσε σήμερα, ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αφού διέρρευσαν φωτογραφίες με τον Γκουαϊδό παρέα με μέλη κολομβιανής συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά.

Screenshot 3 1

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες ο νεαρός πολιτικός και αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας ποζάρει χαμογελαστός με δύο μέλη της συμμορίας Los Rastrojos, τον “Ελ Μενόρ” και τον “Ελ Μπράδερ”, που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή για ανθρωποκτονία, εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε μία μάλιστα φωτογραφία τους χαιρετάει στρατιωτικά.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Reuters, ο Γκουαϊδό ισχυρίστηκε σε σημερινή του δήλωση ότι οι δύο άνδρες ζήτησαν να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί του όταν πέρασε κρυφά στην Κολομβία από τη Βενεζουέλα τον Φεβρουάριο μέσω άτυπης συνοριακής διαδρομής, αφού πρώτα δικαστήριο της Βενεζουέλας του είχε απαγορεύσει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Επίσης, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αρνείται πως γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί οι άνδρες. «Δεν ζητήσαμε το ποινικό τους μητρώο πριν τραβήξουμε φωτογραφία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καράκας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Nestor Reverol δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι δύο άνδρες ήταν ηγέτες μιας «κολομβιανής παραστρατιωτικής οργάνωσης» που ονομάζεται Rastrojos. Ο Reverol δήλωσε ότι θα στείλει τις φωτογραφίες ως αποδεικτικό στοιχείο στο γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο αργότερα άνοιξε την έρευνα.

Οι αστυνομικές πηγές της Κολομβίας επιβεβαίωσαν ότι ήταν μέλη του Rastrojos, μιας εγκληματικής ομάδας αποτελούμενης από πρώην παραστρατιωτικούς που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τη διακίνηση ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, κατά μήκος των συνόρων της Βενεζουέλας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…