Σάλος στην ΕΡΤ με την καταγγελία δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση – Τι απαντά το γραφείο Τύπου

Απαντήσεις και διευκρινίσεις στα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο περί σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλου της δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ. Το γραφείο Τύπου επιβεβαιώνει την καταγγελία και απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης.

58b045d51dc5245c228b4ade

Ειδικότερα, επιβεβαιώνει ότι έχει δεχθεί καταγγελία υπαλλήλου για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο. Επισημαίνει ότι κινήθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την διαλεύκανση του περιστατικού.

Απορρίπτει, ακόμη, τα όσα έχουν γραφτεί περί συγκάλυψης του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων και αναρτήσεων σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

Η διοίκηση της ΕΡΤ έγινε αποδέκτης έγγραφης καταγγελίας υπαλλήλου της εταιρείας για σεξουαλική παρενόχληση από άλλον εργαζόμενο. Αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού διενεργείται προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας εκλήθησαν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι, ενώ στην καταγγέλλουσα υπάλληλο προτάθηκε, αν το επιθυμούσε, να αλλάξει χώρο εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση της υπόθεσης .

Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καθορίσει και την περαιτέρω διαδικασία, προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και από το καταστατικό πλαίσιο της ΕΡΤ.

Είναι συνεπώς εύλογο, ότι ισχυρισμοί περί δήθεν συγκάλυψης του εν λόγω περιστατικού από τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αλλά στοχεύουν ευθέως για μία ακόμα φορά στην κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

InCollage 20240718 103916645

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία»,…