Newsroom

Newsroom

Σάλος με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς Βούλγαρων οπαδών στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία (video)

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ζήτησε την παραίτηση του Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ για το ρατσιστικό παραλήρημα που δυσφήμισε τη Βουλγαρία. Εντονότατες αντιδράσεις και από τον αγγλικό τύπο

5da5a9d1825e634383258225

Την παραίτηση του επικεφαλής της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα Βουλγαρία – Αγγλία στη Σόφια.

Συγκεκριμένα, φορώντας μπλούζες που έγραφαν «No Respect», μερίδα οπαδών των γηπεδούχων φώναζε ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αγγλίας και χαιρετούσε ναζιστικά, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί δύο φορές. 

Αρχικά, ο αγώνας διακόπηκε στο 28ο λεπτό, όταν από τα μεγάφωνα του σταδίου αποδοκιμάστηκε η ενέργεια των οπαδών και ακούστηκε η προειδοποίηση ότι ο αγώνας μπορεί να διακοπεί εάν τα έκτροπα συνεχιστούν, και στο 43ο, με την αναμέτρηση τελικά να συνεχίζεται μόνο μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Αγγλου προπονητή και του διαιτητή.

Ο Άγγλος διεθνής,Ραχίμ Στέρλινγκ, που ήταν ο βασικός στόχος των εμετικών συνθημάτων των μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων της εξέδρας έγραψε μετά το ματς στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: 

«Αισθάνομαι λύπη που η Βουλγαρία εκπροσωπείται από τέτοιους ηλίθιους στο δικό τους στάδιο. Τέλος πάντων… 6-0 και επιστρέφουμε σπίτι μας, τουλάχιστον κάναμε τη δουλειά μας. Ασφαλές ταξίδι στους οπαδούς μας, τα πήγατε καλά παιδιά».

Το θέμα απέκτησε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς έπειτα από όσα έγιναν, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, εξοργισμένος, απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Κράσεν Κράλεφ, ενημέρωσε πως η κυβέρνηση διέκοψε τους δεσμούς και την χρηματοδότηση προς την Ομοσπονδία. «Λίγο καιρό πριν ο πρωθυπουργός με είχε καλέσει εσπευσμένα στο γραφείο του. Ξέρετε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη του βουλγαρικού ποδοσφαίρου. Ύστερα όμως από τα γεγονότα στο ματς με την Αγγλία και έχοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο, ο πρωθυπουργός με διέταξε να κόψω κάθε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παγώνοντας ακόμα και τις επιχορηγήσεις, μέχρι να υποβάλλει την παραίτησή του ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ», δήλωσε στην ιστοσελίδα Sportal.bg, o υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, Κράσεν Κάλεφ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…