Newsroom

Newsroom

Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις που "καίνε" τον Τράμπ: Τουλάχιστον 18 επαφές με Ρώσους είχε το επιτελείο του

Τουλάχιστον 18 φορές είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και το Κρεμλίνο, όπως αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά του το Reuters.

591d83441dc524e0058b4568

Τόσο ο Μάικλ Φλιν όσο και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους αλλά και με άλλους που είχαν σχέσεις με το Κρεμλίνο, σε τουλάχιστον 18 τηλεφωνικές επικοινωνίες και email στη διάρκεια των επτά τελευταίων μηνών της κούρσας για την προεδρία του 2016.

Πρόκειται για αποκαλύψεις που έκαναν στο Reuters νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ και που μέχρι τώρα παρέμεναν κρυφές. Ωστόσο, συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο που εξετάζει το FBI και ερευνητές του Κογκρέσου για τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Οι έξι από τις μη αποκαλυφθείσες μέχρι τώρα επαφές, ήταν τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ και συμβούλους του Τραμπ, περιλαμβανομένου του Φλιν, του πρώτου συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, είπαν τρεις νυν και πρώην αξιωματούχοι.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Φλιν και τον Κισλιάκ επιταχύνθηκαν μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, καθώς συζητούσαν τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στον Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν που θα παρέκαμπτε την αμερικανική γραφειοκρατία των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο, ο Λευκός Οίκος του Τραμπ αρχικά αρνήθηκε οποιεσδήποτε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο Λευκός Οίκος και σύμβουλοι της εκστρατείας επιβεβαίωσαν στη συνέχεια τέσσερις συναντήσεις ανάμεσα στον Κισλιάκ και συμβούλους του Τραμπ στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα πρόσωπα που περιέγραψαν τις επαφές στο Reuters είπαν πως δεν βρήκαν στοιχεία αδικοπραγίας ή συνέργειας ανάμεσα στην εκστρατεία και τη Ρωσία στις επικοινωνίες που έχουν εξετάσει μέχρι τώρα. Όμως η αποκάλυψη μπορεί να αυξήσει την πίεση που δέχονται ο Τραμπ και οι συνεργάτες του για να παράσχουν στο FBI και το Κογκρέσο έναν πλήρη κατάλογο των επαφών με ρώσους αμξιωματούχους και άλλους που έχουν σχέσεις με το Κρεμλίνο στη διάρκεια των εκλογών του 2016 και αμέσως μετά απ’ αυτές.

Πάντως τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και από ρωσικής πλευράς δεν έγινε κάποιο σχόλιο για τις αποκαλύψεις.

Οι 18 τηλεφωνικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικά μηνύματα έλαβαν χώρα ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Νοέμβριο 2016. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…