Σάλος με τη δήλωση Μητσοτάκη: «Αναλώνουμε αρκετό χρόνο» στις πλημμύρες και πυρκαγιές (video)

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν για ακόμα μια φορά να παίξουν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο ουσιαστικά παραδέχθηκε την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των κρίσεων καθώς από τότε που έχει ανανεωθεί η κυβερνητική θητεία η χώρα συνεχώς δοκιμάζεται είτε αυτό λέγεται πυρκαγιές, είτε πλημμύρες, είτε ακόμα και ισχυρές βροχοπτώσεις, με ανθρώπους να κινδυνεύουν ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό, ανέφερε: «Η μηνιαία μας συνεδρίαση διεξάγεται, δυστυχώς, εν μέσω μιας ακόμα καιρικής δοκιμασίας, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται. Αυτή τη φορά εστιάζουμε, πρωτίστως την προσοχή μας στην Εύβοια με όλες μας τις δυνάμεις», δείχνοντας έτσι πως η πρόληψη δεν υπάρχει σε κανένα σημείο της χώρας και οι περιουσίες ή ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες μπορεί να κινδυνέψουν ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι όσα ανέφερε στο κλείσιμο της τοποθέτησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως «Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων», σαν να μας λέει ότι χάνουμε το χρόνο μας με πυρκαγιές και φωτιές, ενώ πρέπει να κάνουμε άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ακριβώς αυτή τη σκέψη επιβεβαίωσε αμέσως μετά: «Ο κύριος πυρήνας του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες και μας έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Η κυνικότητα του πρωθυπουργού ακόμα και τώρα που άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και τους κόπους μιας ζωής είναι αδιανόητη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι για ακόμα μια φορά επιλέγει την επικοινωνιακή διαχείριση με το σκεπτικό ότι «πάμε να μιλήσουμε για αλλαγές και ανάπτυξη, για να ξεχάστουν όσα συμβαίνουν».