Newsroom

Newsroom

Σάλος με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα – Πως δρούσε η υπάλληλος (video)

Συναγερμός μετά τους εικονικούς εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στην Καρδίτσα - Aπολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

5342807 1

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τους «μαϊμού» εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά της Καρδίτσας. Από το πρωί «δίνουν και παίρνουν» οι εκτιμήσεις αναφορικά με τον αριθμό των ψεύτικων εμβολιασμών, με τα περισσότερα μέσα να αναφέρουν ότι πρόκειται για χιλιάδες περιπτώσεις.

Σύμφωνα όμως με τον εκδότη της εφημερίδας «Αλήθεια της Καρδίτσας» κ. Αμβροσίου, που μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, συνολικά στο νομό Καρδίτσας έχουν γίνει 100.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 40.000 έχουν στον Παλαμά, 45.000 στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές της Καρδίτσας. Από αυτούς οι εικονικοί εμβολιασμοί είναι 47.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι αυτή που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τους πλαστούς εμβολιασμούς και μάλιστα, ο εκδότης εξήγησε ότι οι πολίτες προτιμούν το εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά διότι χορηγούσε εμβόλια της Pfizer, δίνοντας έτσι πειστικές εξηγήσεις σε όσους δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το γιατί σε ένα χωριό με 6.000 κατοίκους έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί

«Ο μισός νομός Καρδίτσας εμβολιάστηκε στον Παλαμά, γιατί το κέντρο Υγείας έκανε Pfizer, όπως και το νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ οι υπόλοιπες δομές έκαναν AstraZeneca», σημείωσε κ. Αμβροσίου.

Η Διοικητική υπάλληλος πίσω από τους 47 εικονικούς εμβολιασμούς

Ο εκδότης της εφημερίδας σημείωσε ότι στην υπόθεση των πλαστών εμβολιασμών εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο, δηλαδή η διοικητική υπάλληλος δίχως τη βοήθεια κάποιου συνεργού

«Η κυρία αυτή, μόνη της, έχοντας πρόσβαση στο τάμπλετ τσέκαρε κάποιο όνομα και την επόμενη ημέρα έβαζε κρυφά μία δήλωση στον φάκελο, η οποία δεν είχε και την υπογραφή του γιατρού. Σε όλους τους υπόλοιπους εμβολιασμού τηρούνταν όλη η νόμιμη διαδικασία».

Η διοικητική υπάλληλος έκανε τους εικονικούς εμβολιασμούς για έναν μήνα και όταν επέστρεψε από τις άδειές του το υπόλοιπο προσωπικό, σταμάτησαν και οι ψεύτικοι εμβολιασμοί. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπάλληλος ερχόταν ώρες εκτός της βάρδιας.

Όσον αφορά τον τρόπο που αποκαλύφθηκε η απάτη, ο κ. Αμβροσίου είπε: «Το περασμένο Σάββατο όταν έκλεισε το βράδυ η διαδικασία στο εμβολιαστικό κέντρο, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου τσέκαρε τους εμβολιασμούς και συνειδητοποίησε ότι έχει δύο δηλώσεις λιγότερες από ότι εμβολιασμούς», ενώ στη σχολίασε ότι βρήκε τα ονόματα και κατάλαβε ότι πρόκειται για άτομα που δεν ήταν από την Καρδίτσα.

Πλεύρης: Έχουν ταυτοποιηθεί δεκάδες περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι έρχονται απολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Σχετικά με την υπόθεση της Καρδίτσας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη των ατόμων που πήραν πλαστό πιστοποιητικό και σημείωσε ότι η ταυτοποίησή τους συνεχίζεται. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι έχουν ταυτοποιηθεί ήδη 44 περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.

Τέλος, ο Υπουργός σημείωσε ότι  η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα διεξαχθεί θα δείξει ποιος συμπλήρωσε τελικά αυτά τα έντυπα και αν η υπάλληλος είχε συνεργό. 

 Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σημειώνοντας πως οι καταγγελίες που θα αφορούν πλαστά πιστοποιητικά ή πλαστές βεβαιώσεις νόσησης, με σκοπό την εξαίρεση από το εμβολιασμό, θα ερευνώνται σε βάθος. «Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι θα κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις 18 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι κλίνες αυτές είναι έτοιμες να ενεργοποιηθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, με το υπάρχον προσωπικό, όπως συνέβαινε άλλωστε και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Επιπλέον, θα υπογράψει άμεσα την έγκριση προκήρυξης, έτσι ώστε να υπάρξει ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό.

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι στα νοσοκομεία, όλες τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζουν να εμβολιάζονται υγειονομικοί, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που θα τους δοθεί με τροπολογία για επιστροφή στο ΕΣΥ αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…