Newsroom

Newsroom

Σάλος με φωτογραφία του Αυγενάκη σε εξέδρα και «αποκλεισμένο» ΑμεΑ – Καθυστερημένη συγγνώμη από τον υπουργό

Την ίδια εικόνα από μεγαλύτερη απόσταση ανάρτησε και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης χωρίς να συνειδητοποιεί το μέγεθος της «γκάφας»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να βρίσκεται σε εξέδρα επισήμων κατά τα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ελληνικής Παρολυμπιακής Επιτροπής βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, αποκλεισμένος από την εξέδρα καθώς δεν υπήρχε ράμπα.

Η προκλητική φωτογραφία, την οποία μάλιστα ανάρτησε (από απόσταση) και ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης χωρίς να συνειδητοποιεί το μέγεθος της «γκάφας», έκανε τον γύρο του διαδικτύου, λαμβάνοντας αιχμηρά σχόλια από τους χρήστες για τον καταφανή αποκλεισμό του ανάπηρου συμπολίτη μας. 

Μάλιστα, σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε τη φωτογραφία «εικόνα ντροπής», σχολιάζοντας: «Ο κ. Αυγενάκης προφανώς δεν έχει κανένα άγχος για τα ζητήματα προσβασιμότητας. Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην προσβάλει με αυτό τον βίαιο τρόπο έναν συμπολίτη μας. Θεσμική υποχρέωση όλων μας η μηδενική ανοχή σε πρακτικές αποκλεισμού».

Καθυστερημένη συγγνώμη από Αυγενάκη

Με μεγάλη καθυστέρηση ήρθε πάντως η «συγγνώμη» από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αφού μετά τον σάλο σε ανάρτησή του έγραψε: «Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!»

«Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί. 
H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. 
Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν. 
Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μάς αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”»,
αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης, παραθέτοντας βίντεο από τον χαιρετισμό του Γιώργου Καπελλάκη στην εκδήλωση.

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και αυτή την αναφορά, ο κ. Καπελλάκης την έκανε με φόντο τα σκαλιά της εξέδρας που ήταν αδύνατο να ανεβεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εμφανής ειρωνία ανάμεσα στα λεγόμενα και την πραγματικότητα. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…