Newsroom

Newsroom

Σάλος με το εγχειρίδιο αυνανισμού της Τeen Vogue

Ο προσδιορισμός "κάτοχοι αδοίων" του Vogue έπεσε αρκετά βαρύς σε πολλούς χρήστες των social media.

masturbation

Κάτοχοι αιδοίων” και όχι “γυναίκες” είναι η νέα κατηγορία ατόμων που λάνσαρε το περιοδικό Teen Vogue, βάσει των ανατομικών χαρακτηριστικών τους, στο πλαίσιο της υπερβάλλουσας προσπάθειας των συντακτών του αφενός να κερδίσουν νέο αναγνωστικό κοινό και αφετέρου να κινηθούν πολιτικά ορθά στο τερέν των όρων που προσδιορίζουν τα βιολογικά φύλα ώστε να μην προσβληθούν οι αναγνώστες του.

Έτσι, το πολύκροτο εγχειρίδιο αυνανισμού που ανακοινώθηκε σε ανάρτηση του περιοδικού την Τρίτη στο Twitter, προτιμήθηκε η χρήση του όρου “κάτοχοι αιδοίων” -αντί των δόκιμων, μάλλον παρωχημένων για την καινοτόμο Vogue έμφυλων όρων “γυναίκες” ή “κορίτσια”- σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, προκαλώντας πάρτυ σχολιασμών στο twitter.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συντάκτες εξαντλούν τα όρια της πολιτικής ορθότητας και των “έμφυλων καλουπιών” κάνοντας παρόμοιες “γλωσσικές ασκήσεις”.

Πρόσφατα το CNN είχε αναφερθεί στις “γυναίκες” ως τα “άτομα που έχουν τράχηλο” σε άρθρο του για τις νέες συστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που κυκλοφόρησε η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS), ενώ η εταιρεία Pantone το “τερμάτισε” αφιερώνοντας το νέο χρώμα της στα “άτομα που εμμηνορροούν”.

Ωστόσο, ο προσδιορισμός “κάτοχοι αδοίων” του Vogue απ’ ότι φάνηκε, έπεσε αρκετά βαρύς σε πολλούς χρήστες των social media.

Πολλοί ήταν εκείνοι που επεσήμαναν ότι παρά την προφανή προσπάθεια του Teen Vogue να κερδίσει περισσότερους αναγνώστες, ο προσδιορισμός των γυναικών (ή οποιουδήποτε άλλου φύλου του έμφυλου φάσματος) από τα μέρη του σώματός τους ήταν πραγματικά “αποκτηνωτικός” και “καπιταλιστικός”.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που “ερμήνευσαν” το άρθρο ως ένα νεύμα προς το “πραγματικό” κοινό του Teen Vogue – τους ηλικιωμένους.

Ενώ δεκάδες ακόμη αναγνώστριες τόνισαν πως “δεν είναι κάτοχοι του σώματός τους, αλλά είναι το σώμα τους” και άλλες χλεύασαν ότι όχι μόνο “κατέχουν” το αδοίο τους αλλά το “μισθώνουν”, καθώς είναι πιο υπεύθυνο και αποδοτικό από οικονομικής πλευράς.

Τέλος, αρκετές αναγνώστριες ευχαρίστησαν με σαρκασμό τη σύνταξη τόσο γιατί τους “πλοήγησε” στα μέρη του σώματός τους όσο και γιατί τους εξήγησε τον τρόπο χρήσης τους.

Με πληροφορίες από το RT-Kosmodromio

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.