Newsroom

Newsroom

Σάλος για τη νέα διαφήμιση της KFC – «Ύμνος στον σατανισμό» και «προσβολή του χριστιανισμού»

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA), που εποπτεύει το περιεχόμενο των διαφημίσεων, έχει λάβει σχεδόν 600 καταγγελίες για την νέα διαφήμιση των KFC.

KFC

Η νέα διαφήμιση της KFC έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί τη θεωρούν βλάσφημη και προκλητική. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, χαρακτηρίζοντάς την ως «κανιβαλισμό», «ύμνο στον σατανισμό» και «προσβολή του χριστιανισμού».

Η διαφήμιση, στην οποία ένας άνδρας «βαπτίζεται» μέσα σε λίμνη σάλτσας, θεωρείται από ορισμένους ότι προσβάλλει θρησκευτικά σύμβολα και εξυμνεί αιρετικές πρακτικές.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA), που εποπτεύει το περιεχόμενο των διαφημίσεων, έχει λάβει σχεδόν 600 καταγγελίες.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπός της στο ADWEEK, οι καταγγελίες επικεντρώνονται στους ισχυρισμούς ότι η διαφήμιση προάγει τον κανιβαλισμό, εξυψώνει τον σατανισμό και τις αιρέσεις, ενώ σατιρίζει το μυστήριο της βάπτισης και τον χριστιανισμό.

Παρά τις διαμαρτυρίες, η ASA δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για την KFC, καθώς σύμφωνα με τα κριτήριά της, η διαφήμιση δεν παραβιάζει τους κανόνες διαφήμισης του οργανισμού.

Η ΚFC παρουσίασε τη διαφήμιση «All Hail Gravy» στις 14 Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτήν, ένας άνδρας, αφού χάνεται στο δάσος, συναντά μια κότα και μια ομάδα ατόμων που τον περικυκλώνουν.

Στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα γιγάντιο χρυσό αυγό, που μεταφέρεται από τα μέλη της ομάδας, και ο πρωταγωνιστής καταλήγει σε μια λίμνη σάλτσας, όπου «βαπτίζεται» και αναδύεται ως ένα μεγάλο κομμάτι τηγανητό κοτόπουλο.

«Είστε χαμένοι στο δάσος της σύγχρονης ζωής;

Μη φοβάστε, η σωτηρία στη σάλτσα είναι κοντά.

Εμπιστευτείτε τον ήχο του χρυσού αυγού.

Εμπιστευτείτε το υγρό χρυσό ελιξίριο.

Εμπιστευτείτε τη θεϊκή βουτιά.

Και ψιθυρίστε τις ιερές λέξεις “Ζήτω η Σάλτσα”.

Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία μπορούμε ακόμα να πιστεύουμε.

Πίστεψε στο κοτόπουλο», αναφέρεται στην περιγραφή της διαφήμισης.

Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι η δεύτερη φάση της σειράς «Believe» της ΚFC, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και βασίζεται σε μια αίρεση που λατρεύει το κοτόπουλο.

Η Monica Silic, επικεφαλής μάρκετινγκ της ΚFC για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε στο ADWEEK ότι στόχος της καμπάνιας είναι να «προσφέρει μια διασκεδαστική διέξοδο από την καθημερινότητα» και να προσελκύσει τη Gen Z, παραδεχόμενη ότι η διαφήμιση μπορεί να διχάσει το κοινό.

Ο Martin Rose, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού της διαφημιστικής εταιρείας Mother London, που επιμελήθηκε την καμπάνια της ΚFC, ανέφερε: «Είμαστε πολωτικοί, γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση».

Διαβάστε επίσης:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Μετά το έγκλημα στα Τέμπη πήρα την απόφαση να φύγουμε από την Ελλάδα»

Αδιανόητη δήλωση από Τριφύλλη για Φιλιππίδη: «Πώς να αντισταθείς στην Παπούλια; Κάτι πρέπει να της δείξεις»

Μυτιλήνη: Τι ακριβώς συνέβη με τη φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου – Η ανακοίνωση της AEGEAN

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Υποχρεωτικό ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για όλα τα αυτοκίνητα- Έρχεται πρόστιμο 350 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς

MR KTEO 974b48a35f1c41a78f672bf7108d829d 3 0

Υποχρεωτικό ΚΤΕΟ κάθε χρόνο για όλα τα αυτοκίνητα- Έρχεται πρόστιμο 350 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς

Η αλλαγή στον τρόπο έκδοσης της κάρτας καυσαερίων φέρνει χιλιάδες οδηγούς αντιμέτωπους με τον κίνδυνο…

Tραγωδία στην Άρτα: Ξαφνικός θάνατος για 35χρονη μητέρα-Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της

5463949

Tραγωδία στην Άρτα: Ξαφνικός θάνατος για 35χρονη μητέρα-Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η γυναίκα διακομίσθηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο όπου παρά την προσπάθεια που έγινε…

Οι Προτάσεις μας

Τραγωδία στον Έβρο: Δύο νεκροί μετανάστες – Φέρεται να επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι

e1549304709274

Τραγωδία στον Έβρο: Δύο νεκροί μετανάστες – Φέρεται να επιχείρησαν να περάσουν το ποτάμι

Οι δύο μετανάστες εντοπίστηκαν σε παρέβρια περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

ΑΠΘ: Ελεγχόμενη πρόσβαση εξετάζουν οι πρυτανικές αρχές μετά τα επεισόδια του Σαββάτου

5095792

ΑΠΘ: Ελεγχόμενη πρόσβαση εξετάζουν οι πρυτανικές αρχές μετά τα επεισόδια του Σαββάτου

Το πανεπιστημιακό ίδρυμα, επιχειρεί να «ενοχοποιήσει» τους φοιτητές που διοργάνωναν συναυλία εκείνο το βράδυ.

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

break diafimisi

Τέλος διαφήμιση της σοκολάτας ΙΟΝ μετά από καταγγελία καταναλώτριας – Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Η διαφήμιση της γνωστής σοκολάτας αποσύρθηκε παρότι συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου γιατρού – Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Giatros exafanisi Kriti

Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου γιατρού – Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Αλέξιου Τσικόπουλου, του 33χρονου…

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

michail

Το απίστευτο ποσό που πουλήθηκε σκίτσο του Μιχαήλ Άγγελου – Έφτασε τα 27,2 εκατομμύρια δολάρια

Το σκίτσο κληρονόμησε ο σημερινός ιδιοκτήτης από τη γιαγιά του και όπως είπε πέρασε από…

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ