Newsroom

Newsroom

Επική γκάφα με σαρδάμ από Χατζηδάκη: Ανακοίνωσε 70% ετήσια αύξηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων (video)

Ανακοίνωσε 70% ετήσια αύξηση στον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και μετά αναρωτιόταν «τι είπα, τι είπα;»

5929251

Σάλο και γέλια προκάλεσε  το επικό σαρδάμ που έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώνοντας 70% ετήσια αύξηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωστής Χατζηδάκης το μεσημέρι της Τρίτης (11/7) ανακοίνωσε τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για το υπό διαβούλευση οικονομικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα για το Market Pass, το Youth Pass, τους μισθούς του Δημοσίου και τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Υπουργός που είχε πέσε θύμα παρακολουθήσεων και δεν είπε κουβέντα, ήθελε να είναι «απλόχερος» και «large» προσπαθώντας να δημιουργήσει την αίσθηση σε όσους -λίγους- τον άκουγαν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μεγάλη αύξηση στους μισθούς.

Σάλος με το σαρδάμ Χατζηδάκη για 70% αυξήσεις στου μισθούς 

Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών ξεκινώντας να μιλάει για τις αυξήσεις αντί να πει ότι θα είναι 70 ευρώ, είπε «70%».

«Οι παρεμβάσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο συνοψίζονται στα εξής. Τα λέω σε τίτλους και μετά οι συνάδελφοι θα τα αναλύσουν περισσότερο. Οριζόντια αύξηση κατά 70% το μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τόσο του ενιαίου όσο και των ειδικών μισθολογίων», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια οι συνεργάτες του και οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον διορθώσουν λέγοντάς του «70 ευρώ».

Ο ίδιος γέλασε και απάντησε: «Τι είπα εγώ; Μ’ αρέσει που είπα ότι δεν εμφανιζόμαστε και ως πολιτικός Άγιος Βασίλης. Ευχαριστώ που με διορθώσατε παιδιά αν και θα άρεσε αυτή η υπόσχεση. Ισχύει τελικά, είναι η ορθή ερμηνεία τα 70 ευρώ το μήνα».