Από τα Περιστέρια, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, ξεκίνησαν σήμερα οι αυτοψίες στα καμένα σπίτια και καταστήματα του νησιού από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών.
Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα της δημοτικής αρχής, περίπου 15 οικήματα έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο η ακριβής αποτίμηση της καταστροφής θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Οι μηχανικοί πραγματοποιούν πόρτα-πόρτα μακροσκοπικούς ελέγχους, φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας τις ζημιές. Στη συνέχεια τοποθετούν στην είσοδο κάθε κτιρίου το αντίστοιχο χρωματικό σύμβολο, ανάλογα με την καταλληλότητά του.
Το κόκκινο σημαίνει ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο για χρήση, το κίτρινο ότι χρειάζεται επισκευές, ενώ το πράσινο ότι μπορεί να κατοικηθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των αυτοψιών αναμένεται να εκδοθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις για τους πληγέντες, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις για την καταβολή των πρώτων οικονομικών ενισχύσεων.
Διαβάστε επίσης:
Σαλαμίνα: Πιθανώς από αμέλεια ηλικιωμένης η φωτιά στα Περιστέρια – Μαρτυρία για εμπρησμό στα Σελίνια
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια