Newsroom

Newsroom

Σαλαμίνα: Απομακρύνθηκε από μόνη της προς την ανοιχτή θάλασσα η φάλαινα

Στην ανοικτή θάλασσα απομακρύνθηκε από μόνη της η μικρή φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ» - Έφερε αποτέλεσμα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

272825262 4884766261609943 6376634855987604745 n

Η μικρή φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ», παρουσίασε τελικά σημάδια έντονης βελτίωσης και απομακρύνθηκε επιτυχώς στην ανοικτή θάλασσα – Θυμίζουμε πως η φάλαινα εθεάθη το πρωί εκ νέου σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο “μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο ζιφιός -τον οποίο ονόμασαν ‘Σωτήρη’- έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης”.

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά. Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Η ανακοίνωση της ομάδας Αρίων:

«Μετά από χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής στην βραχώδη παραλία Σελίνια της Σαλαμίνας, ο ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης. Ενώ είχε προγραμματιστεί από την Δρ. Αναστασία Κομνηνού, να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, με χρήση ειδικού φορητού ακτινολογικού μηχανήματος το ζώο απομακρύνθηκε και πάλι από μόνο του πλέοντας προς τα ανοικτά. Οι κτηνίατροι, βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στη περιοχή -υπό καταρρακτώδη βροχή- μέχρι νεoτέρας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το πλησιέστερο λιμεναρχείο (108) εάν ο ζιφιός επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή».

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.