Newsroom

Newsroom

Σαλαμίνα: Απαράδεκτες δηλώσεις από την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ: «Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχει κακοποιηθεί» (video)

Μάλιστα βρήκε ευκαιρία να μιλήσει για το panic button και το... πόσο καλό είναι

profile player 960x540 2

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ελλάδα τις εξελίξεις σχετικά γύρω από τη στυγερή γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα, όπου 70χρονος πυροβόλησε τη 43χρονη σύντροφο του με όπλο.

Σήμερα το πρωί μάλιστα η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, βγήκε το πρωί να μιλήσει στην κάμερα του ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και όλα όσα ανέφερε μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι η αστυνομία δεν γνώριζε πόσες φορές είχε κακοποιηθεί στο παρελθόν καθώς δεν υπάρχει αρχείο στο συγκεκριμένο τμήμα. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό ένιωσε την ανάγκη να αναφέρει και ότι το panic button έχει σώσει τη ζωή σε εκατοντάδες γυναίκες οι οποίες πρόλαβαν και το πάτησαν, με την 43χρονη όμως να μην προλαβαίνει.

Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε η κ. Δημογλίδου

«Απ’ όσο γνωρίζει η αστυνομία, τελευταία φορά η γυναίκα κακοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Μετέβη στο αστυνομικό τμήμα το Σάββατο για να καταγγείλει τον κακοποιητή. Δεν ξέρουμε πόσες φορές έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει αρχείο στο αστυνομικό τμήμα της Σαλαμίνας.

Από μαρτυρίες μαθαίνουμε πως η γυναίκα κακοποιούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς οι γείτονες γνώριζαν, η κοινωνία γνώριζε, αλλά κανείς ποτέ δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Κι αυτό το λέω με μεγάλη πικρία, καθώς το 2023 δεν είναι δικαιολογία το “φοβάμαι να καταγγείλω στην αστυνομία”.

Της προτάθηκε να πάρει το panic button και στην περίπτωση που κινηθεί κοντά στην οικία της ο συγκεκριμένος άνθρωπος να το ενεργοποιήσει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Το panic button έχει σώσει 134 γυναίκες, οι οποίες πρόλαβαν και το ενεργοποίησαν και εξήγησε πως στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε δύο λεπτά η αστυνομία φτάνει στο σημείο. Δεν θα μπλέξει κανείς αν ανώνυμα καλέσει το 100 και ενημερώσει πως δίπλα του μία γύναια ή οποιοσδήποτε άνθρωπος κακοποιείται».

Μάλιστα αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη οργή είναι η στάση της αστυνομίας, στην οποία η άτυχη γυναίκα είχε κάνει καταγγελία για κακοποίηση, αλλά η ΕΛΑΣ ποτέ στην ουσία δεν προστάτευσε το θύμα με αποτέλεσμα  να καταλήξουμε στο τραγικό περιστατικό.

Όπως είναι λογικό στο Twitter (X) επικράτησε αγανάκτηση για τη στάση των αρχών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είχε καταγγείλει τον σύντροφο της για κακοποίηση

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα στη Σαλαμίνα μετά την άγρια δολοφονία 43χρονης κοπέλας την οποία πυροβόλησαν στο στήθος μέσα στο σπίτι της, με τις αρχές να αναζητάνε τον σύντροφο της ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Μάλιστα λίγες ώρες μετά το έγκλημα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της επικαιρότητας που δείχνουν ότι οδηγηθήκαμε σε ακόμα μια γυναικοκτονία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν η 43χρονη κοπέλα τον τελευταίο καιρό βίωνε πολύ άσχημες στιγμές στα χέρια του 70χρονου, ενώ πριν από περίπου μια εβδομάδα τον είχε καταγγείλει για κακοποίηση.